Overslaan en naar de inhoud gaan

MHC goed in het licht
dankzij schenking ledlampen sponsor

Door Henk Drenth op zaterdag, 6 februari, 2021 - 17:15

IMG_0019.JPG

Het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum maakte tot voor kort nog gebruik van de oorspronkelijke verlichting uit de tijd van de kerkdiensten in de toenmalige kerk. Voor het geven van concerten en andere muziekuitvoeringen was het nauwelijks voldoende.

Extra aangeschafte spots voor extra licht bleken ook te hinderlijk te kunnen zijn. Zoals bij het lezen van de muziekstukken door de musici van het VKSO. Het bestuur van het MHC had gezocht naar een goede vervanging door ledverlichting.

Dankzij de sponsoring van het Veendammer bedrijf JP LED zijn de ondervonden problemen nu verleden tijd. Stephan Peijer van het bedrijf was ter plaatse en adviseerde het bestuur om drie energiezuinige led breedstralers in te zetten. En vertelde dat hij voor het Cultuurcentrum deze verlichtingsarmaturen ter beschikking wilde stellen.

IMG_0011.JPG

Deze dimbare ledlampen worden aan het plafond bevestigd voor een gelijkmatige ledverlichting over de gehele breedte van de voormalige kerkzaal (11,5 bij 26 meter). De drie nieuwe lampen (met in totaal 840 ledjes) kunnen dat met een gezamenlijke opbrengst van 600 watt met gemak aan. Met gloeilampen was voor dezelfde lichtopbrengst 3000 watt benodigd geweest. Grote winst is ook de geringe warmteontwikkeling.

Zaterdag zijn deze led breedstralers officieel aan het bestuur van het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum overhandigd. Het bestuur is heel blij met deze gift, en wilde dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan.