Nieuws

Coronabesmettingen Veenkade Veendam  stijgt
van 74 naar 95 bewoners



20170307_Veenkade_01.jpg

Veenkade
Op de Veenkade zijn 95 bewoners positief getest, waarvan 15 van de afdeling revalidatie. De hele locatie is in quarantaine en ontvangt geen bezoek. Er zijn 3 cohortafdelingen ingericht waarmee de positief geteste bewoners gescheiden worden gehouden van de negatief geteste bewoners.
2 GRZ-cliënten die positief getest zijn, zijn overgebracht naar een cohort-afdeling op de Heggerank in Musselkanaal. Er zijn dus nog 92 positief geteste bewoners in Veenkade.

Breehorn
In de Breehorn zijn 3 bewoners positief getest. De bewoners verblijven in individuele isolatie in hun eigen appartement. Voor alle positief geteste bewoners geldt dat per bewoner wordt bekeken wanneer de quarantaine wordt opgeheven.

De verpleeghuizen Veenkade in Veendam en Blanckenborg in Blijham houden er ernstig rekening mee dat bij hen ook de Britse coronavariant rondwaart. Het aantal besmettingen in beide instellingen stijgt sneller dan bij het 'normale' coronavirus het geval is. De instellingen laten het RIVM onderzoeken of de virussen die gevonden zijn bij testen in deze tehuizen inderdaad de Britse variant zijn.


Gerelateerde artikel: