Regio

Veel inzendingen voor Namenwedstrijd Arriva



IMG_20201029_075008.jpg

3.000 inzendingen
met favoriete bestemmingen in Groningen en Friesland

Tot en met 21 november konden inwoners van Groningen en Friesland meedoen aan de Namenwedstrijd ‘Geef onze trein een naam’ van Arriva Nederland. Aan de zoektocht naar de mooiste bestemmingen in beide provincies werd massaal gehoor gegeven. Zo’n 3.000 inzendingen kwamen bij Arriva binnen.

Zoveel inzendingen is een geweldig resultaat: dit overtreft zelfs het aantal van 2005, toen de Namenwedstrijd al een enorme hype was. Het bewijst maar weer eens hoe dit onderwerp onze reizigers bezighoudt. ‘Ik kan nu al verklappen dat er een aantal hele spectaculaire tussen zitten! We bedanken iedereen die daaraan heeft bijgedragen en een favoriete bestemming heeft doorgegeven. Ik kijk uit naar de discussie met de overige juryleden!’, aldus Anne Hettinga Voorzitter Raad van Bestuur Arriva Nederland.

Stemmen
Juryleden Anne Hettinga, Avine Fokkens, Fleur Gräper, Ben Woldering, Nynke de Jong, Joop Mulder en Evert van Dijk buigen zich deze week over de bestemmingen en kiezen 36 bestemmingen waarop gestemd kan worden. Stemmen is mogelijk van 1 tot en met 6 december via de website www.arriva.nl/namenwedstrijd. Begin 2021 maakt Arriva de 18 definitieve namen van bestemmingen bekend die op de nieuwe WINK-treinen komen.

Concessie Noordelijke lijnen 2020-2035
Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw voor 15 jaar gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachsen) en de provinsje Fryslân. Arriva blijft deze treinlijnen van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe (WINK-) treinen als onderdeel van de concessie in.