Nieuws

Grote belangstelling voor Lichtjesroute Veendam



19-11-2020 (1).jpg

Door Peter Panneman

Vanaf 6 december slingert de Lichtjesroute door Veendam. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen is de organisatie genoodzaakt geweest om er 5 routes van te maken. Op deze manier kunnen er zo veel mogelijk deelnemers in de route opgenomen worden en de drukte verspreid worden.

19-11-2020 (2).jpg

Voor alle deelnemers van de route is er goed nieuws. Want iedere deelnemer maakt kans op mooie prijzen, er is zelfs een straatprijs beschikbaar gesteld. Ook als je niet bent opgenomen in de route maak je kans op deze prijzen. Naast hoofdsponsor Nedmag hebben ook de Rabobank Stad en Midden Groningen, Hollandse Gebakkraam Struyk en de Praxis sponsorgelden en cadeau’s beschikbaar gesteld. Met de sponsorgelden worden o.a. prijzen als vouchers voor diner en/of afhaalmaaltijden gekocht. Om zo de lokale horeca een steuntje in de rug te geven. Het motto is immers ‘van Veendammers voor Veendammers’.

Om te bepalen wie de prijswinnaars worden is er een jury aangesteld. Zij zullen beoordelen wie de leukste, creatiefste, origineelste, of sfeervolste versiering van tuin, balkon of raam heeft. Tussen maandag 7 en zaterdag 12 december gaat de jury op pad en is het belangrijk dat de deelnemers hun versieringen er tip top uit laten zien. De lichtjesroute zal feestelijk afgesloten worden met een heuse prijsuitreiking. Op welke manier dit vormgegeven gaat worden is afhankelijk van de op dat moment geldende Corona maatregelen.

19-11-2020 (3).jpg

Deelnemen kan nog steeds. Ook als je huis niet binnen de route valt kan je meedoen. Aanmelden kan tot en met 26 november door een e-mail te sturen naar lichtjesrouteveendam@hotmail.com.  De routes zijn vanaf uiterlijk 25 november te vinden via de Facebook pagina Lichtjesroute Veendam of via de website van de Lions, www.lionsveendam.nl. Voor wie niet in de gelegenheid is de route online te bekijken kan er ook vanaf 27 november een papieren routebeschrijving opgehaald worden bij Cultuurcentrum van Beresteyn. Ze liggen in het folderrek naast de entree.


Fotoalbum: