Regio

Namenwedstrijd voor 18 nieuwe WINK-treinen van start



De-waterstoftrein-Foto-Provincie-Groningen.jpg

Op zoek naar de mooiste bestemmingen in Groningen en Friesland

Vandaag, 6 november, start Arriva met de Namenwedstrijd ‘Geef onze trein een naam’. Voor de 18 nieuwe WINK-treinen gaat Arriva op zoek naar de mooiste bestemmingen in Groningen en Friesland. Iedere nieuwe WINK-trein krijgt een unieke naam van een bestemming. Deze treinen zijn speciaal ontwikkeld voor de nieuwe concessie van de Noordelijke lijnen in Friesland en Groningen.

Samen met juryleden Anne Hettinga, Avine Fokkens, Fleur Gräper, Ben Woldering, Nynke de Jong, Joop Mulder en Evert van Dijk gaat Arriva op zoek naar de mooiste bestemmingen van Groningen en Friesland. Dat kan van alles zijn zoals een natuurgebied, een festival, een stad of dorp, een kerk, museum of fontein. Reiziger of geen reiziger, iedereen kan meedoen.

Hoe en waar kun je je favoriete bestemmingen doorgeven?
Van 6 november tot en met 21 november geef je de favoriete bestemming door via de website www.arriva.nl/namenwedstrijd. De jury van de Namenwedstrijd kiest uit alle ingezonden bestemmingen 36 mooie en bijzondere bestemmingen uit. Op deze 36 bestemmingen wordt van 1 tot en met 6 december gestemd, zodat uiteindelijk 18 namen worden gekozen. Begin 2021 maakt Arriva de definitieve namen van bestemmingen bekend die op de trein komen.

Concessie Noordelijke lijnen 2020-2035
Arriva start op 13 december met de nieuwe treinconcessie op de Noordelijke lijnen. Deze heeft Arriva opnieuw gegund gekregen door de provincie Groningen (ook als opdrachtgever van Niedersachen) en de provinsje Fryslân. Arriva blijft deze treintrajecten van december 2020 tot en met 2035 verzorgen. Vanaf het voorjaar 2021 stromen de 18 nieuwe (WINK-) treinen als onderdeel van de concessie in.