Nieuws

De Kainstobbe Wildervanksterdallen gaat verhuizen



Kainstobbe.JPG

Door Peter Panneman

Thee- en koffie schenkerij `De Kainstobbe` in Wildervanksterdallen gaat per 30 november stoppen met de bedrijfsactiviteiten. Per die datum hebben Gert (70) en Anda (73) Seldam-Ploeger de zaak verkocht en gaan hun verkoopactiviteiten kleinschalig voortzetten in Vlagtwedde.

Het echtpaar Seldam kwam in december 1997 naar Wildervanksterdallen en hebben 22 jaar de gelegenheid gehad hier een leuk en mooi bedrijfje op te zetten. `En gezien de steeds terugkomende gasten, zijn we daar goed in geslaagd` aldus Gert. Tussendoor hebben we zelfs enige mooie jaren (2007-2014) in het theehuis "Het Kainholt” bij de kinderboerderij in Borgerswold" Veendam gehad. Doch gezien onze leeftijd (70+) worden de werkzaamheden ons iets te veel aldus het echtpaar.

De zaak zal per 1 december 2020 worden overgenomen door de familie Krauts uit Assen die verder gaan in de ontwikkeling door als eerste een minicamping met de 2 stuks 5 persoons trekkershutten en B&B op te zetten. Hun bedrijf zal Tante Tally gaan heten. De horeca zal ook blijven bestaat want een gedeelte van het huidige interieur zal in Wildervanksterdallen blijven. Ook de "fietsende aanloop" zullen ze blijven bedienen en voor de rest zullen zij dit in de toekomst een eigen invulling gaan geven.