Doelman V&Z Veendam eist hoofdrol op

Door op zaterdag, 5 september, 2020 - 10:15

De zaalvoetballers van V&Z Veendam hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. In Borger werd afgerekend met zvv Borger 2. Vanaf de eerste minuut kreeg V&Z Veendam aardig wat kansen maar werden niet verzilverd. Het was voor de ploeg allemaal wat onwennig na een lange tijd niet gespeeld te hebben. Toch kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Jeffrey Breeuwsma die een assist van Joop Uuldriks afronde.

Na de goal bleven de Veendammers op jacht naar een ruimere voorsprong. Maar het was thuisploeg Borger dat met een 3-1 voorsprong ging rusten. Omdat de ploeg heel effectief was. In de 2e helft begon V&Z Veendam goed en kwam het al snel terug in de wedstrijd. Een assist van Joop Uuldriks werd door Jordy Brust afgerond. En een minuut later stonden beide ploegen op gelijke hoogte. Joop Uuldriks schoot de 3-3 binnen na een assist van Harmen Hager. In de slotfase moesten de gasten uit Veendam nog twee keer in ondertal spelen door 2 gele kaarten die de ploeg incasseerde.

Deze fase bleef de ploeg op de been. Maar een minuut of 5 voor het einde ging het toch mis want Borger kwam opnieuw op voorsprong 4-3. V&Z Veendam stroopte de mouwen nog een keer op en via Joop Uuldriks maakten ze alsnog de gelijkmaker 4-4. Strafschoppen moesten beslissing brengen. En na 24 strafschoppen was het Tom van Dijk die eerst de 8-9 wist te maken. En hierna de werd Tom van Dijk de held van de veendammers door de beslissende strafschop te stoppen. Hierdoor bekert V&Z Veendam verder en start volgende week de competitie tegen Usquert.