Sport

Clubkampioenschappen 2019-2020 THOR Wildervank



IMG_9173.JPG

In het schitterende openluchtzwembad de Borghoorns te Annen vonden zaterdag de clubkampioenschappen 2019-2020 van zwemvereniging THOR uit Wildervank plaats.

Na een fantastische clinic van Marcel Wouda ter ere van het 100 jarig bestaan van de zwemvereniging in februari, kwam het coronavirus én het (voorlopige) einde van het wedstrijdzwemmen. Vlak voor de zomervakantie mochten de zwemmers met strenge regels gelukkig weer opstarten met trainen in hun vertrouwde Tropiqua te Veendam. Normaal heeft de zwemclub in de zomervakantie een zomerstop, maar dit jaar grepen een aantal zwemmers de kans om in de buitenlucht de training te vervolgen. Met iets minder scherpe regels en heel veel ruimte was dit een welkome vervanging voor de gemiste vakantie.

Vanwege de ruimte om het zwembad in Annen was het dan ook goed mogelijk om het zomerseizoen af te sluiten met de jaarlijkse clubkampioenschappen en tevens weer de eerste wedstrijd in coronatijd.

Alle deelnemers zwommen de 50 meter schoolslag, vlinderslag, rugcrawl en borstcrawl. De gezwommen tijd werd vergeleken met een limiettijd en degene die daar het minst boven zat zou winnen. Na een spannende strijd tussen de zwemmers en vaak ook tussen familieleden wist Marjolie Spelde zelfs onder de nul uit te komen met  - 4,1 seconden en werd daarmee voor de tweede keer clubkampioen. Yke Spelde pakte met + 5,48 de tweede plaats, nipt voor Ilse Jongepier die op + 5,64 seconden uit kwam.

Ook was er nog het jaarlijkse 'bommetjekampioenschap', waar het ging om de hoogste spetters en een mooie sprong en daarbij rekeninghoudend met de leeftijd Deze wedstrijd werd gewonnen door de pas 5 jarige Jessica Havinga.

Tevens werd er nog een beker uitgereikt aan de zwemmer van het jaar. Ondanks dat er vele wedstrijden waren uitgevallen afgelopen seizoen wist Yke Spelde toch nog 1 minuut en 19 seconden te verbeteren het afgelopen jaar en werd daarmee voor de tweede keer op rij zwemmer van het jaar. Elize Schierbeek verbeterde zichzelf met maar liefst 1 minuut en 14 seconden en werd zodoende tweede. Marjolie Spelde werd hier derde met een verbetering van 1 minuut en 1,5 seconden.

De zwemmers hopen hiermee de coronatijd achter zich te kunnen laten en vanaf aanstaande dinsdag weer op een zo normaal mogelijke wijze verder te zwemmen in Tropiqua.