112

Opnieuw inbraak in Veendam,
ditmaal bij Snackpoint in het centrum



DSC_0009-001.jpg

Door Dennie Gaasendam - DG-Fotografie

In de nacht van donderdag op vrijdag is er voor de zoveelste keer ingebroken in Veendam. Ditmaal was de Snackpoint aan de Veenlustplein het doelwit. 1 of meerdere daders hebben de toegangsdeur opengebroken om in de zaak te komen.

De politie kreeg even na 03:00 uur de melding van de inbraak. Binnen enkele minuten waren ze ter plaatse maar troffen niemand meer aan. Er is het 1 en ander overhoop gehaald in de zaak maar er is geen buit gemaakt aldus de eigenaar. De eigenaar kreeg s´nachts een telefoontje met de mededeling dat er ingebroken was. ´Opvallend genoeg was er veel volk op de been in het centrum, iemand moet dit dit toch hebben gezien, dit is niet waar je het voor doet´ aldus de eigenaar.

DSC_0012-001.jpg

De schade is ook bij deze inbraak fors. De gehele voorpui is ontzet en zal vernieuwd moeten worden. De politie heeft vrijdag sporenonderzoek gedaan in de zaak. Her en der is camera bewaking in het centrum van de Parkstad. De politie stelt deze veilig maar geeft toe aan de eigenaar dat er weinig hoop is voor een aanhouding. Veendam gaat op dit moment gebukt onder een inbraak golf.

Zo werd er in een week tijd twee keer ingebroken in de kiosk bij het busstation, een tankstation vlak bij het busstation, winkelcentrum Autorama en ook particulier worden er meerdere meldingen gedaan van inbraak of een poging daar toe.