Sport

IICH Groningen 2020-2021 gaat niet door



Jonathan Gordon - winnaar 58e editie.jpg

Na 58 jaren ononderbroken het Indoor Veendam / Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen georganiseerd te hebben moeten we nu helaas bekendmaken dat de 59e editie, in december 2020 - januari 2021, niet door kan gaan. Dit besluit komt niet door interne problemen en/of financiële perikelen, maar omdat de COVID 19 pandemie het voor ons onmogelijk maakt om nu met zekerheid te zeggen dat wij dit jaar een voor ieders gezondheid veilig evenement kunnen organiseren.

Een IICH Groningen op anderhalve meter afstand van elkaar doet geen recht aan onze doelstelling om rond de feestdagen een sportief en gezellig concours te organiseren. Wij hebben begrip voor alle maatregelen en zijn er van overtuigd dat we, zolang er geen goed vaccin is, ons met elkaar moeten inzetten zodat het virus geen ruim baan krijgt.

In 2021 bestaat de Stichting Ruitersport Noord Nederland 60 jaar, wij hadden dan graag de 60e editie van het IICH Groningen georganiseerd. Als bestuur gaan wij ervoor dat de dan 60 jarige stichting weer een spetterend evenement organiseert met prachtige paardensport op het hoogste niveau. En met een feestelijk tintje, want een stichting van 60 jaar met de doelstelling jaarlijks een paardensportevenement te organiseren en waarvan er dan al 59 gerealiseerd zijn is ook een feestje waard. De editie 2021/2022 van het IICH Groningen staat gepland van 18 december 2021 tot en met 8 januari 2022 met de hengstencompetitie op 4 januari 2022 en internationaal springen op 6, 7 en 8 januari 2022.

Wij vinden het jammer dat we ons paarden minnend publiek dit jaar moeten teleurstellen maar wij kunnen niet genoeg benadrukken dat de gezondheid van het publiek, ruiters en medewerkers voor alles gaat.