Sport

Dubbelkampioenschappen bij Tennisclub Veendam



051B.jpg
Rodney Kartoidjojo, Aukje van der Wal, Evelien de Jonge, Marco van Tongeren, Daniel Axinte en Hendrik Stevens

Het afgelopen weekend van vrijdag 17 t/m zondag 19 juli stond bij de Tennisclub Veendam in het teken van het 2e deel van de clubkampioenschappen dubbelspel. Vorige week waren de Gemend dubbels al gespeeld, op de genoemde dagen lieten de Dames- en de Herendubbels hun kunsten zien.

Omdat de buitensporten weer gespeeld kunnen worden, had de Technische Commissie het programma zodanig samengesteld dat de deelnemers zoveel mogelijk wedstrijden konden spelen en de sterkste spelers toch op een veilige wijze naar voren kwamen. Het park en de kantine waren dusdanig coronaproof ingericht dat er ook voor het publiek ruimte was om de wedstrijden te volgen. Na afloop verdeelden de winnaars de door hen gewonnen taarten onder de andere spelers en het publiek.

Bij de dames kwam het koppel Aukje van der Wal / Evelien de Jonge duidelijk en ongeslagen als sterkste naar voren.

De heren waren in 2 poules verdeeld. In de A-poule versloegen Daniël Axinte en Hendrik Stevens het koppel Cor de Kok / Wim Leutscher: 6-3 6-0. En in de B-poule bleken Rodney Kartoidjojo en Marco van Tongeren de sterksten.
Kwamen vorige week al een aantal nieuwe talenten naar voren, ook Verena Oosterom bleek een openbaring. Zij liet op het eerste toernooi dat ze speelde zien over echte kwaliteit te beschikken.

De tennisclub liet zien ook op ander terrein op de goede weg te zijn: de actie “Maak kennis met padel en tennis“ om het sporten te stimuleren zorgde ervoor dat nieuwe leden als Matthijs Niemeijer en Lars Hoving zich al voor dit toernooi hadden opgegeven.

Een jaarlijks terugkerend groot toernooi is bij de club het Zechstein Toernooi. Ook dit toernooi, waarvoor men zich al kan inschrijven, zal i.v.m. coronabeperkende maatregelen in aangepaste vorm gespeeld worden.