Sport

Tennisclub Veendam weer van start



 

Na de coronapauze voor de buitensporten en de regen van de laatste weken is de Tennisclub Veendam onder prima weersomstandigheden weer van start gegaan.

De technische commissie organiseerde de jaarlijkse clubkampioenschappen; deze keer met een aangepast programma. De kampioenschappen voor het enkelspel vervallen dit jaar en daarom werden van vrijdag 10 t/m zondag 12 juli de gemengd dubbelspelen georganiseerd. Het komende weekend kunnen dan de dames- en herendubbelspelen plaats vinden. Dit alles op een coronaproof tennispark waar spelers en bezoekers met ludieke bewegwijzeringen steeds herinnerd werden aan de veiligheidsregels.

Om de 14 koppels die zich hadden opgegeven zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen werden de deelnemers in 2 poules ingedeeld. Op de afsluitende dag verraste barman Jakob Woltjes de aanwezigen tussendoor op lekkere hapjes. Op deze dag vielen natuurlijk ook de beslissingen wie zich voor dit jaar de kampioenen mochten noemen.  

In de A-poule werd dat beslist in een uitermate spannende en aantrekkelijke wedstrijd tussen Aukje van der Wal met partner Hendrik Stevens en Evelien de Jonge met Daniël Axinte. In een bloedstollende super-tiebreak met wisselende kansen gingen uiteindelijk Evelien en Daniël als winnaars van de baan met een stand van 11 – 9.

In de B-poule werden we blij verrast met een tweetal nieuwe talenten: Marieke Ensing die vorig jaar voor het eerst is gaan tennissen en nu voor het eerst dubbelwedstrijden speelde en Lars Hoving die nog maar sinds juni voor het eerst met de tennissport is begonnen. Wie de wedstrijden zag die zij speelden stond vol bewondering te kijken hoeveel talent zij voor deze sport hebben. Uiteraard kwamen ook uit deze poule de kampioenen tevoorschijn. Hier toonden Liesbeth Poort en Jaap van Slooten zich de meerderen van Ria en Gerard Bouma.

De winnaars kregen als prijzen een aantal taarten die prompt onder alle deelnemers werden verdeeld. Na afloop zat men nog even gezellig op 1 ½ meter bij elkaar, waarna iedereen met blije gezichten afscheid van elkaar nam.