Sport

Aquila gaat landelijk spelen met een jeugdteam



Aquila.jpg
Foto Aquila

Voor het eerst in het bijna 45-jarig bestaan van de Wildervanker basketbalvereniging Aquila gaat er in het nieuwe seizoen 20-21 een jeugdteam spelen in de landelijke 2de U14 divisie.

"De afgelopen jaren heeft de club de nodige energie gestopt in het opleiden van de jeugdleden en de coaches. Al die moeite wordt nu beloond met mooie landelijke uitdaging. Makkelijk gaat het niet worden, maar we gaan deze uitdaging met veel passie en energie tegemoet. De club heeft voor het onder de 14 team een nieuwe trainer & coach aangetrokken. De 20-jarige Veendammer Damian Boomstra zal zich als oud speler van de club het komende seizoen ontfermen over de jeugdspelers. Damian heeft de afgelopen jaren bij diverse clubs in de regio zijn ervaring opgedaan, zowel als trainer en coach maar ook als landelijke speler. Als club zijn we blij met Damian", aldus voorzitter Jeroen.

Naast de landelijke uitdaging blijft de club ook breed maatschappelijk betrokken, in deze tijd van thuisvakantie is het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid hebben om lekker te kunnen sporten. Daarom kan iedereen vanaf 6 jaar elke woensdagavond terecht op het basketbalveldje in Recreatiepark Borgerswold in Veendam. Onder begeleiding van verschillende ervaren trainers kun je daar in een uurtje kennis maken met één van de leukste sporten van de gemeente Veendam.

Iets voor jou? Kom dan gerust meedoen.

Kijk voor meer informatie op: www.bvaquila.nl, Instagram of Facebook basketbalvereniging Aquila