Overslaan en naar de inhoud gaan

Via grote hoogte tot bijzondere diploma-uitreiking

Door Henk Drenth op woensdag, 8 juli, 2020 - 14:56

IMG_0577.JPG

In verband met de corona-maatregelen heeft het Alva-college in Groningen voor de diploma-uitreikingen ‘out-of-the-box’ gedacht. In de school zelf was er voor de anderhalve meter afstand niet voldoende ruimte om met alle mensen daar te zijn. Er zijn verschillende creatieve oplossingen bedacht. Zoals diploma-uitreikingen op het Suikerunieterrein en in een limousine.

IMG_0562.JPG

Voor de opleidingen Allround Schoonheidsverzorging niveau 3 en 4 vonden op dinsdag 7 juli in Veendam de diploma-uitreikingen plaats voor het reuzenrad in Borgerswold. Docente Sandra van der laan woont in Veendam en was tijdens een rondje in het reuzenrad op het idee gekomen. Er waren 5 docenten meegekomen, met een manager en assistente.

IMG_0516.JPG

Alvorens hun diploma’s in ontvangst te nemen mochten zesendertig geslaagden met hun familie in het reuzenrad. Met mooi weids uitzicht over de verre omtrek. Zelfs gebouwen van de stad Groningen werden herkend. Het maakte de viering van hun diploma-uitreiking heel bijzonder.

IMG_0451.JPG

Omdat het reuzenrad 24 gondels telt was er in het volgend uur een tweede ronde nodig. De deelnemers werden voor een juiste verdeling van het evenwicht zoveel mogelijk gelijkelijk verdeeld. Tijdens het draaien was er ook een tasje met lekkers mee.

IMG_0558.JPG

De schoolleiding heeft op een leuke en bijzondere manier de schoolcarrière van de leerlingen afgesloten. Het was ook de laatste groep die nog in het rad kon. Na afloop werd het reuzenrad gedemonteerd om de zaterdag erop te kunnen draaien in Koblenz (Duitsland).