Nieuws

Bij Computerservice Veendam hebben klanten een naam!



_DSC2873.jpg

Tekst Hans van Noort [ hansvannoort@parkstadveendam.nl ] 

Bij de restyling van de website hoort ook een nieuwe naam, puur en alleen voor de online-wereld. In de aanhef staat de oude vermeld, de nieuwe luidt: CSV Computers. De webshop, de internetpagina en alles wat met internet te maken heeft, gaat onder de nieuwe naam verder namelijk: www.csvcomputers.nl. De winkel behoudt zijn naam en blijft doorgaan onder de naam Computerservice Veendam. Wat heeft die smiley met dit alles te maken? Op facebook wordt de service van Computerservice Veendam in de meeste gevallen gewaardeerd met dit symbool. De klant verlaat met een blij gezicht én tevreden de winkel. Logisch dat men dit met een smiley waardeert!

_DSC2852.jpg

Vader Hans (50) en zoon Richard (24) Piersma zijn de aanjagers, ondersteund door een groepje enthousiaste stagiaires en hobbyisten. Allemaal jongelui met een ICT achtergrond/opleiding. 
Hans: “We zijn een Erkend Leerbedrijf voor de niveaus 2, 3 en 4.” Hans is als beheerder werkzaam geweest bij wijkcentrum Dukdalf, dus heeft zijn roots in de horeca. Een aantal jaren geleden is hij voor zichzelf begonnen. Computerservice Veendam bestaat inmiddels alweer 5 jaar! Hans zit al meer dan 30 jaar in de computers. “Ik ben géén lezer, maar de boeken met de DOS-besturingssystemen heb ik verslonden, dat vond ik zo interessant. Ook moet je een beetje gevoel hebben voor de apparatuur.” 
In de moderne winkel aan het Boven Oosterdiep 149a zijn allerlei apparaten en apparatuur uitgestald die een relatie hebben met ICT en automatisering. Laptops, “gewone” computers/desktop, printers en randapparatuur als toetsenborden, muizen maar ook beveiligingspakketten zijn te koop. Wat dit laatste aangaat, Computerservice Veendam heeft in 2019 een prachtprijs in de wacht gesleept, als snelst groeiend bedrijf met betrekking tot internetbeveiliging. 
De beste van Nederland! De prijs is beschikbaar gesteld door Eset, een Slowaaks bedrijf dat doet in antivirusprogramma’s en internet-, smart- en cybersecurity en wereldwijd opereert. “We hebben met dit bedrijf een uitstekende ervaring en bevelen die graag aan.”

_DSC2863.jpg

De computerapparatuur is meestal gloednieuw o.a. van de exclusieve merken Genesis, Ozone, HP, Dell, Compaq, Acer en Medion. Ook wordt zakengedaan in ex-lease laptops en computers. “We kopen deze hardware op - alléén premiummerken en niet ouder dan een jaar of 3 hooguit 4 - en reviseren die van top tot teen. Hierdoor zijn ze eigenlijk weer als nieuw en kunnen we ze verkopen voor een aantrekkelijke prijs én met garantie!”

Service staat eveneens hoog in het vaandel. Voor grote en/of kleine problemen kun je bij hen terecht. De reparaties doen ze in eigen beheer, ook de fijne technologie. “We bieden hulp aan huis als er onverhoopt problemen zijn of als we een nieuwe installatie moeten aansluiten. Indien de klant dit wenst zelfs in de avonduren! Ook hulp op afstand komt veelvuldig voor. Dan kunnen ze vanuit de zaak aan het Boven Oosterdiep via inlogcodes bij jou meekijken op het scherm en zo eventuele problemen onmiddellijk oplossen. Wel moet een speciaal programmaatje op de computer geïnstalleerd zijn. Bij nieuwe computers, gekocht bij CSV Computers zit dit reeds ingebouwd. Uiteraard is alles goed beveiligd!”

_DSC2859.jpg

“Wij voeren een recycle-logo,” vertelt Richard Piersma. “Wij geven hardware graag een 2e kans en verklaren niet gauw dat iets niet meer te repareren valt.

Na ca. 7 jaar heeft een computer meestal zijn beste tijd gehad, uiteraard afhankelijk van de intensiteit van het gebruik. De klanten willen deze dan inruilen. Prima. Veelal kunnen we dan nog wel onderdelen gebruiken en zo de computer nog een 2e leven geven.”
Een jaarlijkse “APK” wordt door de mannen van CSV Computers warm aanbevolen. Onderhoud van de machine - want dat is het gewoon, waarbij alle ballast en ”bevuiling” wordt verwijderd en alles wordt schoongemaakt. Eventueel geven we programma’s een upgrading. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de computer, maar ook het onbezorgde gebruik. “Eigenlijk is het noodzakelijk,” aldus Hans Piersma. “Je krijgt de snelheid weer terug en je voorkomt problemen.”

_DSC2880.jpg

De meeste klanten zijn te vinden in de particuliere sector en in het MKB (Midden- en Klein bedrijf). De particuliere klanten zijn veelal wat ouder. “We hebben wel klanten van > 80 jaar. Het is gewoon fijn om deze mensen te kunnen helpen met hun computerproblemen,” vertelt Richard Piersma. “We worden met regelmaat getrakteerd op appeltaart en ander lekkers, omdat onze klanten zo tevreden zijn.” Een praktijkvoorbeeld: Bij een klant is de computer gecrasht. Alle vakantiefoto’s en die van de (klein)kinderen zijn verdwenen en moeten waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Paniek in de tent. Thuis bijna ruzie. Contact gezocht met CSV Computers. Breng maar langs is het advies. Gelukkig zijn ze daar wel wat gewend. Een paar uurtjes sleutelen en de andere dag staat alles er weer netjes op! Wat dacht je wat die klant denkt en doet?  Juist. 

_DSC2851.jpg

Sinds enige tijd installeert CSV Computers apparatuur om het thuisnetwerk te optimaliseren, dit in samenwerking met SKV. Als het WiFi-netwerk voor een woning niet krachtig genoeg is, plaatsen ze een soort router, de zogenaamde Fritz!box, met het Mesh-systeem. Middels gloednieuwe technologie geniet je heel eenvoudig van maximale snelheid bij het surfen, afspelen van video’s of gamen en dit naadloos tot in de verste hoeken van elke kamer. Met de Fritz!Powerline en de Fritz!Repeater stemmen de apparaten zich automatisch onderling af. Je hoeft zelf niets te doen.

Naast de fysieke winkel biedt CSV Computers, en daar zal niemand van opkijken, de mogelijkheid om inkopen te doen via de webshop. Met regelmaat zijn hier leuke aanbiedingen te vinden. Het loont om de site in de gaten te houden.

_DSC2867.jpg

Het werkgebied ligt in principe in en rond de gemeente Veendam. Toch merken ze dat langzaamaan het gebied uitdijt. Groningen, Winschoten, Hoogezand/Sappemeer ze kijken er niet meer van op. Door de coronaperikelen met veel thuiswerken en -studeren zien ze dat het computergebruik enorm toeneemt. Het gevolg laat zich raden.

Voor meer informatie staan ze je graag te woord aan het Boven Oosterdiep 149a of via de telefoon 0598717449. 
Via de site: www.computerservice-veendam.nl / www.csvcomputers.nl of via Facebook. 

Kun je gelijk even de klantvriendelijkheid ervaren!


 
Fotoalbum: