Video

Video: Blueprint met Amanda Rheaume



Schermopname (190).JPG

Vrijdag 19 april 2019 werd in de Jonckherenzaal van theater vanBeresteyn in Veendam een opname gemaakt voor het radioprogramma Blueprint. Radiomaker Thomas Kaldijk kreeg bezoek van Amanda Rheaume uit Toronto (Canada).

Amanda Rheaume is een singersongwriter die met 15 jaar liedjes begon te schrijven. Inspiratiebronnen waren o.a. Ani Difranco en Alanis Morissette. Op haar 16e werd ze door Sarah MacLachlan en The Indigo Girls op het podium uitgenodigd voor een gastoptreden en vanaf dat moment richtte ze zich volledig op de muziek.

Schermopname (191).JPG

In 2011 verscheen haar debuut cd  Light Of Another Day met een mix van roots, pop, americana. Verder staat Aamanda bekend om haar goede doelenacties zoals Babe For Breasts dat geld inzamelt voor borstkanker en van de opbrengsten van haar cd en concerten doneert ze een gedeelte aan dit goede doel. Tevens trad ze reeds driemaal op voor Canadese militairen in Afghanistan. Afgelopen voorjaar verscheen haar vijfde cd The Skin I’m In die ze met haar trio uitgebreid kwam voorstellen in Blueprint.