Nieuws, Summerfun

Welke herinnering heb jij aan Summerfun,
Vakantiepas, Roefeldag of Rommeldam??



Summerfunblaauw_resize.jpg

In 2000 is welzijnstelling Compaen Veendam, toen nog De Wissel, van start gegaan met Summerfun. Daarvoor was er een aantal jaren de Vakantiepas. Beide projecten organiseren activiteiten (of deden dat) voor kinderen in de zomervakantie. Inmiddels is Summerfun er het hele jaar door met activiteiten voor kinderen van 5 t/m 13 jaar zoals de Kids&Klub, Summerfun Ontdekt, Summerfun Mini&Maxi en nu Summerfun Bij Je Thuis.

We zien op onze activiteiten papa’s en mama’s hun kinderen brengen en halen, die vroeger zelf ook aan één van deze activiteiten deelnamen. Soms ook opa’s en oma’s die vroeger weer hun kinderen brachten, en dan nu de kleinkinderen. Dat geeft wel aan hoe lang wij er al zijn en hoe leuk iedereen ons nog vindt!

Ook heeft De Wissel/Compaen 17 jaar de Jantje Beton Roefeldag georganiseerd. Kinderen van 8 t/m 12 jaar gingen naar bedrijven en organisaties om daar een kijkje achter de schermen te nemen. En nog leuker was om ook echt de handen uit de mouwen te kunnen steken. Zij werden bijgestaan door tientallen vrijwilligers, en vervoert met 4 bussen van toen Gado/Arriva.  

Of de jaren 70. Toen was er Rommeldam, de jaarlijkse vakantiespelweek in de laatste week van de zomervakantie in de Sorghvliethal. Toen was er nog geen Parkstadhal. Daar was een wielerbaan en daar werd altijd getimmerd en gezaagd op de bouwspeelplaats. Eén jaar is er zelfs 2 weken een spelweek in Borgerswold georganiseerd, rondom de oude manege, nu de Borgerswoldhoeve.

OPROEP
Misschien heb jij vroeger wel meegedaan aan of Summerfun, of Vakantiepas, of Roefeldag, of Rommeldam of misschien wel op één of andere manier aan alle vier projecten. Als deelnemer, als vrijwilliger als bedrijf, vereniging of instelling waar mee werd samengewerkt.  

roefeldag logo.jpg

Zo ja? Laat het ons weten. Ook leuk voor de kinderen die nu meedoen om te lezen en te zien hoe het toen was. Ook zij mogen hun eigen ervaringen aan ons laten weten. Want ook die nemen we mee. Herinneringen delen is altijd leuk!

Je kunt je reactie sturen naar summerfun@compaenveendam.nl
Heb je nog foldermateriaal of foto’s uit die tijd? Zou je dat kunnen inscannen en eveneens toesturen via de mail.

rommeldam_1.jpg

Als er genoeg materiaal is, dan kunnen wij er een presentatie van maken. Leuk voor jong en oud.