Overslaan en naar de inhoud gaan

Aftrap voetbalplaatjes Jumbo spaaractie Veendam 1894

Door Henk Drenth op zaterdag, 14 maart, 2020 - 12:25

IMG_0214.jpg

In het kader van het 125 jarig bestaan van Veendam 1894 in 2019 hebben alle leden het stickerverzamelboek ‘Voetbal Helden’ ontvangen voor het verzamelen van voetbalplaatjes. De spaaractie, dat in samenwerking met Jumbo Veendam is opgezet, gaat op 18 maart van start. Bij aankoop van 10 euro aan boodschappen kunnen tot en met 12 mei de fotoplaatjes worden gespaard van alle Veendam 1894 leden. Inclusief die van henzelf.

Afgelopen vrijdag hebben Devin Guikema (9) en Leon Tehubijuluw (10) van Jumbo filiaalhouder Michael van Dijken de eerste twee exemplaren van het verzamelboek in ontvangst genomen. Alle 499 fotoplaatjes van de Veendam 1894 spelers kunnen erin.

Naast de 500 exemplaren zijn er nog 25 extra gereserveerd voor ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden. De leden van Veendam 1894 krijgen voor hun inzet de albums gratis aangeboden. Tevens gaan er albums in de losse verkoop voor 4,95 euro.

IMG_0219.jpg

Het idee van een voetbalplaatjesverzamelboek liep al langer. Het 125-jarig jubileum was een prachtige gelegenheid om het hieraan te koppelen. De actie was naar een idee van Tineke Alders, de oma van Leon. Aan Daniëlla Guikema werd het idee als lid van de Jubileumcommissie voorgelegd. Zij was op haar beurt ermee naar Harold van der Ploeg van de Jumbo gegaan.

Harold van der Ploeg is bijzonder enthousiast over deze nieuwe actie: “Wij denken dat het een unieke verzamelalbum wordt waar iedereen met veel plezier voor gaat sparen. Omdat het toch wel heel bijzonder is dat alle leden en ook vrijwilligers op een stickerplaatje verschijnen. De samenwerking met de voetbalvereniging was geweldig. Mede door hun enthousiasme konden we de actie op deze manier rondmaken.”

Aan de actie van het voetbalplaatjes verzamelboek ‘Voetbal Helden’ doet ook Willem Molema mee met zijn Veendam 1894 jubileumboek ‘125 jaar spelverdeler aan de Langeleegte’. Willem was gevraagd om ook zijn boek erbij in te brengen. Het boek is alleen bij Jumbo Veendam te koop voor de gereduceerde prijs van 18,94 euro in plaats van 34,95 euro. Het bedrag is bedacht om het symbool te laten staan voor 1894.

Over acht weken wordt aan het eind van de actie in de kantine van Veendam 1894 een ruilmiddag van de voetbalplaatjes gehouden.

IMG_0225.jpg