Overslaan en naar de inhoud gaan

Summerfun bakte ze bruin

Door Henk Drenth op zondag, 8 maart, 2020 - 20:32

IMG_0036.JPG

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat Summerfun haar intrede deed. Summerfun organiseert allerlei activiteiten voor kinderen en is een begrip geworden. De voorloper van Summerfun was de Vakantiepas dat in 1996 vanuit een landelijk idee was opgezet. In een kleinere plaats als Veendam werkte deze formule minder goed. En werd besloten om het anders te gaan doen.

IMG_0180.JPG

Het werd een een schot in de roos. Het aantal activiteiten is eigenlijk teveel om op noemen. Bijka Scholtens: “We hebben zoveel dingen gedaan. Zoals pizza’s bakken in een pizzeria in Oude Pekela. Waterskiën, kanoën, zandkastelen bouwen, workshop honkbal, karate, streetdance. En een prehistorisch jagerskamp in Borgerswold organiseren met Roelie Meijer van het Veenkoloniaal Museum.”

IMG_0051.jpg

Zaterdag 7 maart vond bij Break voor het eerst ‘Summerfun op Zaterdag’ plaats. Met om de twee weken een ander thema voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. In verband met het jubileumjaar was het eerste thema ‘Feest’. In dat kader hebben kinderen hun eigen gemaakte pizza’s versiert met ingrediënten als champignons, paprika’s en kaas. Hun eigen gemaakte cupcakes werden versierd met marsepein fondant in verschillende vrolijke kleuren. Hun eigen creativiteit leverde mooie resultaten op. Ook het deeg mochten ze zelf kneden.

IMG_0174.jpg

De middag werd door drie vrijwilligers begeleid. Bart Kruizinga, Lea Klamer en Nikki Zantinga.

Het leuke is dat Bart Kruizinga vanaf zijn tiende ook zelf aan de activiteiten van Summerfun mee heeft gedaan. Op zijn veertiende was hij er als vrijwilliger bij betrokken geraakt. Bart: “Het leuke is ook dat ik mee kan denken in die nieuwe activiteiten zoals deze. Een idee dat je dan uitwerkt. En dan zie je ook wat het bij de kinderen brengt. Dat is gewoon heel mooi. Om te zien dat ze plezier hebben en ze elkaar helpen. En dat het gewoon loopt.”

IMG_0033.jpg

Bart is bij bijna alle activiteiten betrokken. Het omgaan met kinderen bij Summerfun heeft hem geholpen in zijn beslissing om de Pabo te gaan doen. Ook Nikki is met haar opleiding bezig op de Pabo. “Het is leuk om dit voor de kinderen te doen. Zodat ze wat leuks te doen hebben en even weg zijn van televisie en de tablet. Dit is voor mij even wat anders en doe er ervaring mee op.”