Sport

Verslag V&Z Veendam - week 10



V&Z_Veendam.png

Eerste nederlaag SWO Veendam

Deze week werden de halve finales gespeeld in de bekercompetitie en dit waren twee mooie wedstrijden met veel strijd en af en toe mooi zaalvoetbal.

Draaijer Schilders dat vorig jaar de beker won speelde tegen Adam & Partners in een zeer spannende wedstrijd met 0-0 gelijk en dat komt in het zaalvoetbal maar zeer weinig voor. De winnaar moest dan ook komen door het nemen van strafschoppen en daar was Adam & Partners de betere in en won deze reeks dan ook en staat in de finale tegen MF Shipping dat met 3-4 won van de koploper in de hoofdklasse met 3-4. Bij 1-4 leek dat wedstrijd was beslist, maar SWO dacht daar anders over en kwam nog terug tot 3-4 en dat was dus oom de eindstand. Bij de teams lieten vele kansen onbenut. Vloor MF Shipping is het extra leuk dat zr in de finale spelen, want Danny Bats was een speler van hun en later ook nog coach en nu kunnen zijn teamgenoten gaan voor de Danny Bats Bokaal samen met Adam & Partners.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse leed SWO Veendam de eerste nederlaag van dit seizoen door met 4-2 te verliezen van Draaijer Schilders en was ook wel een verdiende nederlaag onder leiding van Scheidsrechter Basstra die een puike wedstrijd floot. JS-Viro – Amigo Ranch werd 5-7 na een voorsprong van JS – Viro van 3-1 en door deze zege komt Amigo Ranch op drie punten van SWO Veendam, maar hun doelsaldo is wel veel minder. MF Shipping kon woensdag geen team op de been brengen en verloor reglementair met 5-0 van Gervas Futsal.

Eerste klasse
In de eerste klasse kwamen de beide bovenste teams niet in actie en alle anderen wel. Osman Gazi won met 6-2 van Autobedrijf Smid en Adam & Partners won met 12-1 van Voetzorg Van Maanen en Beste Hypotheek – Clias/ v.d. Laan Verzekeringen werd 3-3 en daar werd het in de laatste minuut nog erg vervelend, omdat een speler van Clias en de doelman van Beste Hypotheek elkaar in de haren vlogen en de scheidsrechter dit niet zag en dus beide spelers er met een vermaning vanaf kwamen.

Tweede klasse
Twee wedstrijden waren er in de tweede klasse en daar won Slagerij K. Nieland met 4-3 van FC. Sensa en door deze zege maakt Slagerij K. Nieland nog kan op promotie of het kampioenschap. Veendam Fanatics – Claj Consultancy werd 1-6 door onder meer drie doelpunten van Van Weerden.

Derde klasse
Ook werden er twee wedstrijden in de derde klasse en daar won Euro Mail na een achterstand met veel moeite van GHV/ Vastgoed Partner met 6-5 en Va der Laan Verzekeringen doet nog een poging om tweede te worden, want nu werd Hello Kitty Warrors met 11-2 aan de kant gezet en Dekker was met vier treffers topscoorder en Beks maakte er drie. In de vierde klasse lijkt het erop dat Kamst 49 ers af heeft gehaakt voor promotie, want deze week werd er met 6-11 verloren van Fc. Koopjesdrogist dat nu stevig op de tweede plaats staat. Voor Kamst 49 ers scoorde Haandrikman vier keer, maar kreeg ook twee keer geel en dus rood en is voor twee wedstrijden geschorst. Voor Fc. Koopjesdrogist scoorde Valeton er vier en deed ook dat Matau. Kleine Panda dat de ranglijst aanvoert won met 4-2 van Drenth Installatie Techniek en dat de kans op promotie wel kan vergeten. Faber & Faber – De Kandelaar werd 3-6. In de competitie van de KNVB speelde V&Z1/ Tobrands gelijk met 4-4 tegen Appingedam en blijft daar koploper en is het wachten op het kampioenschap.

Districtsbekerfinale
Op 3 april is in het Indoorcentrum de districtsbekerfinale en gaan de teams strijden in de B categorie en daarna de dames en als laatste de A categorie. Komende week wordt het wedstrijdprogramma bekent gemaakt.