Overslaan en naar de inhoud gaan

Echtpaar Kielman 65 jaar getrouwd

Door op donderdag, 5 maart, 2020 - 23:11

IMG_0001.JPG

Donderdag 5 maart was het echtpaar Ludolf Kielman (91) en Annie Kielman-van Goor (89) 65 jaar getrouwd. Burgemeester Sipke Swierstra kwam het echtpaar 's ochtends feliciteren op hun huisadres aan de Apollolaan te Wildervank. Ook kregen ze nog een felicitatiebrief van het koningspaar uit Den Haag.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in Stadskanaal. Annie was daar samen met een paar vriendinnen naar de bioscoop geweest en bij het oversteken van de weg moesten een paar fietsers stoppen onder wie Ludolf Kielman uit Nieuwe Pekela.

IMG_0004.JPG

Samen besloten ze toen om de meisjes maar lopend met de fiets in de hand naar huis te brengen aan de Buinerverlaat en dat bleek nog een heel stuk lopen te zijn. Enige tijd later kregen ze “echt” verkering en toen ze 6 jaar bij elkaar waren werd besloten om in Stadskanaal in het huwelijk te treden. Op deze gedenkwaardige dag was het koud en viel er sneeuw en waren de waterwegen bevroren.

IMG_0007.JPG

Na hun huwelijk hebben ze nog een paar ingewoond bij de ouders van Annie in Stadskanaal. Ludolf werkte toen reeds een aantal jaren bij Tricotagefabriek Schmidt in Wildervank als onderhoudsmonteur. Vanaf die tijd zijn ze toen ook in Veendam gaan wonen onder meer aan de Molenstreek (de voormalige Joodse woningen bij de sluis). Later verhuisde men naar de Salomon Weststraat in Wildervank. Na bijna 25 jaar werkzaam geweest te zijn bij Tricotagefabriek Schmidt vond Ludolf Kielman werk bij DWM (AVEBE) in Veendam en daar ging hij op 58-jarige leeftijd met vervroegd pensioen. Annie verzorgde al die tijd de huishouding en dat was een hele opgave met de 4 kinderen die er inmiddels waren. Annie werkte ook nog bij particulieren in de huishouding en was jaren lang werkzaam in de schoonmaak bij Café De Toeter in Veendam.

IMG_0009.JPG

Het echtpaar was blijkbaar nogal verhuislustig want men is tijdens hun huwelijk 7 keer verhuisd. Als laatste naar de Apollolaan in Wildervank, waar men alweer sinds 2005 woont.

Het echtpaar kreeg verder nog 5 kleinkinderen en heeft als gezamenlijke hobby puzzelen.