V&Z Veendam blijft op titelkoers in 1e klas

De zaalvoetballers van V&Z Veendam blijven op titelkoers in de 1e klasse B. Vrijdagavond moest de ploeg aantreden tegen middenmotor Exstudiantes uit Groningen. Na een 1-2 ruststand werd er vrij eenvoudig met 10-3 gewonnen. Grote man aan de kant van de Veendam ers was Jordy Brust met 3 goals en 2 assists.

In de beginfase kreeg V&Z al een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Maar het was de thuisploeg dat na een reeks corners toch op voorsprong kwam. Door een verdwaaldschot belande ineens achter doelman van Dijk. Hierna golfde het spel op en neer. Halverwege de eerste helft kwam V&Z Veendam op gelijk hoogte. Het was Jordy Brust die op aangeven van Joop Uuldriks de 1-1 op het bord wist te zetten. Nog geen 2 minuten later was het opnieuw Jordy Brust die de gasten op voorsprong bracht op aangeven van Roger Hovenkamp 1-2. In het verloop van de eerste golfde het spel op en neer zonder doelpunten en werd er met een 1-2 tussenstand de rust behaald.

In de 2e helft maakten de gasten vrij snel de 1-3. Na een assist van Joop Uuldriks was het Harmen Hager die het net wist te vinden. Exstudiantes die vanaf dat moment met veel druk naar voren ging spelen. Speelde hiermee V&Z Veendam in de kaart en binnen no time stond het 1-5 door doelpunten van Roger Hovenkamp die een perfecte solo afronden en Joop Uuldriks. De thuisploeg kon tot 3-6 bij benen. De 6e goal aan Veendam er zeide werd gemaakt door Jordy Brust die hiermee zijn 3e van de avond maakte op aangeven van Joop Uuldriks. In de slotfase liepen de gasten uit Veendam vrij makkelijk uit naar een 3-10 overwinning door een hattrick van Jeroen Huizinga en Harmen Hager.

Commentaar coach Daniel de Wal: "In de beginfase hadden we het lastig. Maar na de 1e treffer die we maakten hadden we de wedstrijd onder controle. In de 2e helft gingen ze vol druk zetten en konden ze tot 3-6 bij benen daarna liepen we vrij makkelijk uit naar een mooie overwinning."