Sport

Verslag V&Z Veendam - week 8



V&Z_Veendam.png

Nog een paar maand en dan zit het seizoen erop en 17 april is de laatste avond en dan is ook de finale van de beker en hebben we een wedstrijd kunnen regelen met Kids United.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse won koploper SWO Veendam met 6-1 van Sandra’s Hairstudio en heeft nu drie punten meer dan Amigo Ranch en ook nog een wedstrijd minder gespeeld. J. v. Dijk en W. de Jonge waren beide drie keer trefzeker. Draaijer Schilders won met 8-4 van Gervas Futsal en Renken was daar met vier treffers de man van de wedstrijd. Draaijer Schilders staat nu derde. Onderin kan het nog weleens heel spannend worden. Vier teams komen nog in aanmerking voor degradatie. JS-Viro deed hele goede zaken door concurrent Prins Elektro met 7-2 te verslaan en Kleiweg scoorde er vijf van de zeven en ook Smit Facility won en heeft nu ook nog kans om degradatie te voorkomen. Smit Facility had een andere doelman en die was zeer goed deze avond en Smit speelde ook zeer goed en was ook veel rustiger nu hun doelman Dijkhuis er niet bij was. Het werd tegen MF Shipping 5-2.

Eerste klasse
In de eerste klasse leed Struners United een gevoelige nederlaag tegen een ontketend Osman Gazi. Door deze nederlaag is het kampioenschap wel heel ver weg en zit er niet meer in dan de tweede plaats. Het werd 6-3 voor Osman Gazi dat ook nog zonder wissels speelde. Adam & Partners – Clias/v.d. Laan Verzekeringen werd 6-5 en J.R. Ritsema scoorde drie keer voor Adam.

Tweede klasse
In de tweede klasse won Veen Auto’s met 4-6 van By Kielman en blijft hier door in het spoor van koploper Sportplein. Statusbar leed een grote nederlaag tegen Slagerij K. Nieland en verspeelde hiermee dure punten en zal het nu heel moeilijk krijgen om nog kampioen te worden. De uitslag werd 10-3. Fc. Sensa won met 9-5 van Veendam Fanatics is zal zoals het nu is samen met Gadero een stapje terug moeten doen. V/d. Laan scoorde vijf van de negen. Euro Mail verloor met 3-1 van v/d. Laan Verzekeringen en verspeelde hiermee dure punten voor het kampioenschap en zal nog moeten strijden om tweede te blijven. Fc. Titanium – Hello Kitty Warriors werd 4-4 en daar schiet Fc. Titanium weinig mee op om degradatie te voorkomen.

Vierde klasse
De vierde klasse is nog steeds zeer spannend en ook deze week was het weer een slachtveld wat uitslagen betreft en wie er kampioen gaat worden kan weleens op het laatste wedstrijddag worden beslist. Kamst 49 ers is nu koploper door concurrent. De Kandelaar met 11-2 te verslaan en Hulsing maakte daarvan vijf. Fc. Koopjesdrogist won met 2-4 van concurrent Avebe en daar speelde de scheidsrechter een hoofdrol door niet te fluiten voor een overteding en daaruit werd wel gescoord. en eerder in de week werd er ook al met 7-4 van Team V&Z gewonnen. Fc. Koopjesdrogist heeft twee punten minder dan Kamst 49 ers, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. The Jagger Casino – Drenth Installatie techniek werd 1-5 en ook door deze zege kan Drenth nog kans hebben net als Kleine Panda dat drie punten minder heeft dan de koploper heeft, maar ook twee wedstrijden minder speelde, dus nog volop kansen voor deze teams.

Binnenkort zullen in de vierde klasse een aantal nieuwe scheidsrechters beginnen en deze zullen dan ook worden begeleid door onze eigen mensen en het bestuur hoopt dat deze nieuwe scheidsrechters het naar hun zin hebben en dan kunnen ze volgend seizoen volledig meedraaien. Als ze allemaal doorgaan als scheidsrechter hebben we voor volgend seizoen weer genoeg en hoeft er nog geen thuisspelende team voor een scheidsrechter te zorgen, maar als je je geroepen voelt om ook scheidsrechter te worden zou dat alleen maar mooi zijn.