Overslaan en naar de inhoud gaan

Ashido karate Veendam actief in Appingedam

Door op zondag, 16 februari, 2020 - 12:14

1111_resize.jpg
Fotograaf Alex de Vries

Zaterdag 15 februari hebben 9 vechters van Ashido karate Veendam deelgenomen aan de Ommerlander Cup, georganiseerd door Dojo Kyôchô uit Delfzijl. Dit is een toernooi voor beginnende vechters in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar en werd gehouden in Appingedam

Als eerste was Emily Veenman aan de beurt in de categorie kata(een vastgestelde vorm lopen tegen één of meerdere denkbeeldige tegenstanders). Helaas wist zij net niet een podiumplek te behalen. Als eerste was in het onderdeel kumite(het daadwerkelijke vechten) Eline Smalbil aan de beurt. Dit was voor haar de eerste keer dat ze aan een toernooi deel nam en wist als derde te eindigen in haar poule. Als tweede en derde waren Benjamin Gardien en Luuk Boiten aan de beurt, die allebei in dezelfde poule waren ingedeeld, waarin Luuk tweede is geworden en Benjamin derde. Eveneens was dit voor Luuk zijn eerste toernooi.

Als vierde was Sem Boiten aan de beurt en wist in zijn poule eerste te worden, dit was voor Sem zijn eerste toernooi. Als vijfde en zesde waren Oona Wilts en Sewar Mohammed aan de beurt, eveneens in een zelfde poule ingedeeld. Helaas viel Sewar net buiten de prijzen, en wist Oona op de eerste plaats te eindigen. Ook voor Sewar was dit haar eerste toernooi. Hierna was het de beurt aan Milan Wolf, ook voor hem was dit zijn eerste toernooi, maar wist zich wel naar een derde plaats te knokken.

Als laatste was het de beurt aan Naomi Smalbil, ook voor haar was dit haar eerste toernooi maar wist zich in haar match making (poule van twee) helaas niet naar een overwinning te knokken.

Foto:
Achterste rij: Tieneke Schuiling, Oona Wilts, Sempai Ineke Muurman, Sensei Roelof Schuiling en Naomi Smalbil.
Voorste rij: Eline Smalbil, Benjamin Gardien, Milan Wolf, Sem Boiten, Luuk Boiten en Sewar Mohammed.