Sport

Verslag V&Z Veendam - week 6



V&Z_Veendam.png

Gadero pakt eerste drie punten van het seizoen.

In de KNVB competitie wonnen beide V&Z teams hun wedstrijd. V&Z 1/Topbrands won de uitwedstrijden tegen SV Bedum met 5-6 door doelpunten van Hager Uuldriks die elk twee keer scoorden en Huizinga maakte er een en SV Bedum was zo aardig door een in eigen doel te schieten. Het was slechte wedstrijd, maar ook slechte wedstrijden dient men te winnen om kampioen te worden en dan ook nog tegen zes man. Ruststand was 2-5. Topbrands staat vier punten los en heeft ook nog twee wedstrijden minder gespeeld. V&Z 2/Jos Beeres won in Assen van ACV 4 met 5-9 en staat op een mooie vijfde plaats. In de interne competitie werden de kwartfinales gespeeld en daarvan waren de uitslagen: SWO Veendam – Smit Facility 8-1, MF Shipping – JS-Viro 4-2, Draaijer Schilders – Koopjesdrogisterij 14-2 en Adam & Partners – v/d Laan Verzekeringen werd 9-5.

Hoofdklasse
In de hoofdklasse werd een wedstrijd gespeeld en die ging tussen Sandra’s Hairstudio en Prins Elektro en eindigde in 1-1. De topper in de eerste klasse tussen DWS/Drukkerij Reinier v.d. Kooi en Struners United werd een overwinning voor DWS. Het was een spannende wedstrijd die gelijk opging en bij 3-2 kreeg Struners United nog een kans op de gelijkmaker, maar in de volgende aanval van DWS was het raak en was de strijd gestreden. Struners United moest het doen zonder twee spelers die zijn geschorst. Het lijkt een kwestie van tijd dat het kampioenschap kan worden gevierd voor DWS, ze hebben negen punten meer dan Struners. Voetzorg Van Maanen deed goede zaken door met 7-1 te winnen van Clias/v.d. Laan Verzekeringen en speelt zich hierdoor zo goed als zeker veilig.

Tweede klasse
In de tweede klasse had koploper Sportplein veel moeite met Fc. Sensa. Het werd 3-4 voor Sportplein. Statusbar won met heel veel moeite van Veendam Fanatics en had het geluk dat R. Haan de dozen nog om de schoenen had, want anders had hij wel een paar keer gescoord. Het werd uiteindelijk nog 5-2 en blijft Statusbar tweede en de nummer drie Veen Auto;s won nipt van Claj Consultancy met 5-4 en P. Mans schoot met scherp en maakte er vier van de vijf. Gadero won dan eindelijk een wedstrijd in deze klasse en daarvan werd By Kielman de dupe. Het waren de eerste drie punten voor Gadero en ze gaan voor meer werd verteld. Uitslag 6-3.

Derde klasse
In de derde klasse werd Essity Operations – Feiken CV 1-5

Vierde klasse
In de vierde klasse werd V&Z Team geklopt door Faber & Faber met 2-4.

Finaleavond
Op 17 april is de finaleavond van V&Z en in het programma is een wijziging aangebracht, want we hebben Kids United uit Groningen weten te strikken voor een wedstrijd tussen de beide wedstrijden in. Het leek ons een leuk idee om dit te doen. Het zijn mensen met een beperking en ze hadden direct belangstelling om een wedstrijd te spelen bij ons en we hopen dat er dan ook veel toeschouwers zullen zijn om deze mensen aan te moedigen. Inmiddels hebben zich een aantal nieuwe scheidsrechters aangemeld en met deze nieuwe scheidsrechters gaan we een aantal oefenwedstrijden organiseren op de maandagavond en ze een beetje weg wijs te maken. Als er nog teams zijn die hieraan willen mee werken kunnen zich melden bij de competitieleider.