Summerfun

2000-2020 Summerfun Veendam - Al 20 jaar feest!



20 jarig bestaan Summerfun.jpg

Door team Summerfun

In 2020 bestaat Summerfun 20 jaar. Een project van welzijnsinstelling Compaen in Veendam. Het begon ooit eind jaren 90 met de Vakantiepas. Een boekje met daarin allerlei aanbiedingen, workshops en activiteiten voor in de zomervakantie. Helaas werkte dit niet in Veendam. De Vakantiepas in bv. Den Haag is (nog steeds) een groot succes. Maar daar heb je zeker al 10 verschillende musea en dan hebben we het nog niet over het aanbod van creatieve en sportieve activiteiten. Bij ons was het te vrijblijvend. We wisten nooit of er animo was. Zouden er wel kinderen komen? Voor ons als team niet fijn, maar wat te denken van een organisatie die een activiteit organiseerde waar weinig kinderen naar toe gingen. Het roer moest om! Daarom werd binnen het team Vakantiepas gezocht naar een andere formule. En dit werd Summerfun. Zes weken activiteiten voor kinderen van 6 t/m 14 jaar in de zomervakantie. Een gevarieerd aanbod met van alles en nog wat en belangrijk, wel de samenwerking blijven zoeken met organisaties en iedereen moest zich vooraf aanmelden. En deze nieuwe formule werkte gelukkig.

Go with the flow
Er volgden goede jaren met veel animo voor de activiteiten en van organisaties om mee te doen, maar er waren ook jaren waarin het allemaal wat minder ging. Op dit moment zitten we gelukkig weer in een ‘flow’. We gaan vol goede moed 2020 in.
Ook blijven we afhankelijk van vrijwilligers die de kinderen begeleiden bij de activiteiten. En waar er ruimte is eigen ideeën uit te voeren. Met de helpende handen gaat het ook met ups en downs. Soms organiseren we iets niet omdat we niet voldoende hulp hebben.

En er is inmiddels meer ……..
En de naam Summerfun past eigenlijk niet echt meer (toch veranderen we deze niet, want iedereen weet wie we zijn). Want Summerfun is er namelijk niet alleen meer in de zomervakantie. Ook zijn er activiteiten verspreid over het gehele jaar. En niet alleen meer voor kinderen. Af en toe organiseren we ook iets wat de kinderen samen met hun ouder(s) kunnen doen Summerfun Mini&Maxi. Of kleinschalige en vooral betaalbare workshops voor volwassenen SummerfunPlus.
In 2019 zijn we gestart met Summerfun Ontdekt …..! Met een klein groepje kinderen (max 10) gaan we op ontdekkingsreis. Zo bezochten we de wereld van de dino ’s en maakten we een tijdreis door het Oude Egypte. Tijdens Summerfun over de Vloer nemen we een kijkje achter de schermen bij een beroep / bedrijf en is er al 15 jaar de Summerfun Kids&Klub, de wekelijkse knutselclub op de woensdagmiddag.

Al 20 jaar feest
In 2020 vieren we 20 jaar Summerfun met een aantal bijzondere activiteiten. In januari gaat onze ZwerfboekenStation officieel van start en krijgen we een Jeugdatelier, want er moet Kunst in de Gang. Daarnaast staat er nog een Summerfun Ontdekt de Piraten in de planning en gaan we in de zomervakantie samen met de PKN kerk weer een Zomertas vullen met o.a. speelgoed, knutselspullen en leuke aanbiedingen voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de voedselbank.

Meer informatie het hele jaar door op:
E: summerfun@compaenveendam.nl
W: www.summerfun-veendam.nl
F: www.facebook.com/summerfunveendam
I: summerfunveendam
T: 06-36515521