Nieuws, Sport

Strijder Danny Bats Toernooi haalt €7.500,- euro op



SSEV-IMG_6370.JPG

Strijder Danny Bats Toernooi haalt €7.500,- euro op voor Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) en UMCG Kanker Researchfonds!

Afgelopen zaterdag stond het Indoorcentrum in Veendam in het teken van het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’. Door de 10 deelnemende teams werd er gedurende de middag gevoetbald voor het goede doel. Vanaf 13:30 uur rolde de bal in het Indoorcentrum, en gingen de teams de strijd aan om de eerste titel van het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’, maar bovenal om een mooi geldbedrag op te halen voor de goede doelen: Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) en UMCG Kanker Researchfonds.

Méér dan voetbal
Naast dat er fanatiek maar sportief gevoetbald werd door de teams, heeft het toernooi een veel bredere lading. Er is tijdens deze dag een eerbetoon gebracht aan Danny Bats. Na een jarenlange strijd tegen de verschrikkelijke ziekte kanker heeft voor Danny en alle nabestaanden het noodlot afgelopen jaar toegeslagen. Eén van Danny’s laatste wensen was om de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte voort te zetten. De organisatie in handen van de beste vrienden van Danny, in samenwerking met Stichting Sport- en Evenementenhallen Veendam (SSEV) kijken terug op een bijzonder mooie en succesvol verlopen dag. Door met z’n allen op een mooie manier stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis zetten we de strijd voort. Daarnaast hebben we ook nog een fantastisch mooi bedrag op weten te halen voor de goede doelen!

SSEV-IMG_6347.JPG

Toeval bestaat niet!?
Na de poule-fase van het toernooi was bekend welke teams er in de finale zouden staan, die om 18:00 uur zou beginnen. Na een zogeheten “close call” wist MF Shipping uit Poule A zich te plaatsen voor de finale. Zaalvoetbalteam MF Shipping, het team waar Danny zelf bij voetbalde, en later coach was, wist op het nippertje toch de finale te bereiken. Alles leek er tijdens de laatste wedstrijd in poule-fase op dat Prins Electrotechniek aan zou gaan treden in de finale. Echter kregen zij in de aller laatste minuut van de laatste poulewedstrijd de gelijkmaker om de oren van tegenstander VV Wildervank. En laat dat nou toevallig de club zijn waar Danny zijn gehele jeugd voor gevoetbald heeft. In Poule B waren de voetballers van Oud Rembrant als eerste geëindigd.

Na een razend spannende finale waarin het alle kanten op ging, wist MF Shipping een 0-2 achterstand om te buigen in een overwinning! Mede door 3 doelpunten van Nick Siebring was het MF Shipping die de trofee in ontvangst mocht nemen uit handen van de familie Bats.

Veiling onder leiding van Martin Drent 
 
Later op de avond zou er ook nog een veiling plaats vinden bij Sportcafé Sportplein. Door diverse ondernemers en sponsoren uit Veendam en omstreken zijn verscheidene mooie items beschikbaar gesteld. Met als doel om deze voor een zo hoog mogelijk bedrag te veilen ten behoeve van VOKK en UMCG Kanker Researchfonds.

SSEV-IMG_6355.JPG

Dat Martin Drent als voetballer een neusje voor de goal heeft was algemeen bekend. Tevens blijkt Martin ook nog eens talent te hebben als veilingmeester! Vol overgave ging hij rond de klok van 21:00 uur van start met het veilen van de beschikbaar gestelde items. Hier ging hij om het in voetbaltermen te omschrijven “met gestrekt been in”. Want wat is er mede door de veiling een fantastisch hoog bedrag opgehaald. Naast de donaties verkregen uit de inschrijfgelden, de donatie pot en de verkoop van één fust bier voor het goede doel,is er met de veiling een absurd hoog bedrag opgehaald!

Overhandiging cheque
 
Na de veiling is de organisatie aan het rekenen gegaan, en zijn alle inkomsten bij elkaar opgeteld. Als organisatie hadden we op voorhand hoog ingezet, maar dat we hier op uit zouden komen hadden ook wij niet verwacht! Na de telling was het moment daar, en zou de cheque overhandigd worden aan Herman (Vader) en Anouk (Zusje) Bats. Uit handen van Jeroen Dik (vriend van Danny), Martin Drent en Rob van Loenen (SSEV) ontvingen zij de cheque ter waarde van €7.500,- euro voor VOKK en UMCG Kanker Researchfonds.

De organisatie wil alles en ieder bedanken voor zijn/haar bijdrage aan het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’.