Nieuws, Sport

Aan de bal voor het goede doel in Indoorcentrum Veendam



strijder danny bats toernooi 1.jpg

Zaterdag 21 december staat het Indoorcentrum in het teken van het ‘Strijder Danny Bats Toernooi’. Tijdens het zaalvoetbaltoernooi zullen in totaal 10 zaalvoetbalteams de strijd aan gaan ter ondersteuning  van de goede doelen: Vereniging Ouders, Kinderen & Kanker (VOKK) & UMCG Kanker Researchfonds.

Ook wordt er tijdens deze dag een eerbetoon gebracht aan Danny Bats. Na een jarenlange strijd tegen de verschrikkelijke ziekte kanker sloeg voor Danny en alle nabestaanden het noodlot afgelopen jaar toe. Hij overleed afgelopen zomer aan de ziekte. Eén van Danny’s laatste wensen was om de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte voort te zetten.

De strijd voort zetten
Tijdens het Strijder Danny Bats Toernooi staan we stil bij deze verschrikkelijke gebeurtenis, maar tevens kijken we ook vooruit. Door met z’n allen op een sportieve manier bezig te zijn en de strijd tegen dit soort levensbedreigende ziekten voort te zetten. Door het beoefenen van Danny’s geliefde spelletje voetbal willen we op 21 december geld inzamelen voor de goede doelen VOKK & UMCG Kanker Researchfonds.

Veiling onder leiding van voormalig profvoetballer Martin Drent
Na afloop van het toernooi is er een veiling in Sportcafé Sportplein. Voormalig oud spits van onder meer FC Groningen, BV Veendam en FC Emmen zal tijdens deze veiling diverse gesponsorde prijzen voor een zo hoog mogelijk bedrag gaan veilen. Door verscheidene sponsoren uit Veendam en omstreken zijn er prijzen beschikbaar gesteld. Naast vele mooie voetbal gerelateerde prijzen zijn er ook diverse andere leuke items te veilen, waaronder een Phillips Televisie t.w.v. €300,-!! 

Verder kan men bieden op gesigneerde voetbalshirts van o.a. FC Groningen, FC Emmen en Vitesse. Tot slot hebben we van diverse Eredivisie clubs toegangskaarten voor enkele mooie thuiswedstrijden, waaronder de kraker van zondagmiddag tussen FC Groningen – FC Emmen.

Kortom, bent u in de gelegenheid om zaterdagavond langs te komen tijdens de veiling dan moet u dat zeker even doen. Naast dat er mooie prijzen te winnen zijn, ondersteunt u de goede doelen VOKK & UMCG Kanker Researchfonds.

Overhandiging cheque aan de familie
Zaterdagavond na afloop van de veiling zal er een telling worden gedaan, waarna bekend is hoeveel het totaal opgehaalde bedrag zal zijn. Naast de inleg verkregen uit de inschrijving van de 10 deelnemende teams (€750,- euro) en de opbrengsten verkregen uit het gesponsorde fust door Heineken (€400,- euro), zal er een telling worden gedaan hoeveel de geveilde prijzen opgeleverd hebben opgebracht samen met de inhoud van de donatie bus die de hele dag in het Indoorcentrrum staat. 

De verwachting is dat we rond de klok van 23:00 uur een mooie cheque kunnen overhandigen aan de familie Bats.

Draag uw steentje bij, en kom zaterdag 21 december langs in het Indoorcentrum