Nieuws, Video

‘Sterren Stralen’ van Rotary
voor speeltoestellen op schoolpleinen + Video



IMG_0024.jpg

Dinsdag 10 december zijn de lichtjes in de grote kerstboom op het Museumplein weer officieel ontstoken ten bate van ‘Sterren Stralen’ van Rotary Veendam. Dit jaar wordt met deze goede doelenactie financiële ondersteuning gegeven aan de Margaretha Hardenbergschool en de Wim Monnereauschool. De opbrengst zal ten goede komen aan de inrichting van een nieuw school- en speelplein voor de beide scholen.

Kinderen in het speciaal (basis) onderwijs hebben extra veel beweging nodig om zich na het bewegen weer goed te kunnen concentreren in de klas. Hiervoor is een goed geoutilleerd school- en speelplein nodig, met goede en uitdagende (bij het niveau passend) speel en klimmaterialen.

IMG_0029.jpg

De lichtjes zijn ontstoken door het oudste Rotarylid Wim Wigchering. De 78-jarige Wigchering  is 42 jaar geleden geïnstalleerd. De Rotary is een club met een roterende beweging door de jaarlijkse wisseling van de voorzitter. Wim heeft meerdere keren tweejaarlijkse bestuursfuncties vervuld als secretaris. Het ontsteken van de lichtjes was zijn laatste officiële handeling voor zijn afscheid van de Rotary in januari.     

IMG_0016.jpg

Het project Sterren stralen is bedoeld om geld in te zamelen voor kinderen in de knel. De opbrengst is bedoeld voor Veendammer jongeren tussen 4 en 18 jaar die, meestal om financiële redenen, niet of nauwelijks kunnen deelnemen aan sociaal-maatschappelijke activiteiten.

Sterren Stralen wordt voor het veertiende jaar gehouden. Op 17 december vindt traditiegetrouw bij Parkzicht de wintermaaltijd plaats, waarvoor men zich voor 50 euro kan aanmelden. Er zijn onder andere wijnpakketten te koop. Behalve het stamppottenbuffet wordt een leuk gevulde avond geboden waarin het tot dan bekende deel van het bedrag alvast bekend wordt gemaakt. Op 21 en 22 december vindt in het centrum de Kerstmarkt plaats met de goede doelen.

IMG_0097.jpg