Overslaan en naar de inhoud gaan

29 en 30 november logeert Sinterklaas in Veendam

Door Eindredactie op vrijdag, 29 november, 2019 - 08:59

P1200080.JPG

Op uitnodiging van de winkeliersvereniging Veendam Centraal logeert Sinterklaas aankomend weekend in het Veenkoloniaal Museum. Het museum in het centrum van Veendam dient deze dagen als "logeerhuis van Sinterklaas". Sinterklaas en zijn pieten zijn druk bezig met de voorbereidingen van het grote verjaardagsfeest voor Sinterklaas. Kinderen zijn van harte welkom met hun ouders en/of verzorgers om een kijkje te komen nemen in het logeerhuis van Sinterklaas waar door Pieten en Sinterklaas wordt gewerkt.

Sinterklaas zal vrijdag 29 november rond 14:00 uur aankomen bij zijn tijdelijke huis en zal de sleutel overhandigd krijgen door wethouder Ans Grimbergen, directeur van het museum Hendrik Hachmer en voorzitter van de winkeliersvereniging Joseph Kremer.

Iedereen is in het huis druk bezig met de pepernoten, cadeautjes, maar ook dansjes en muziek moeten natuurlijk tip top geregeld zijn. Kinderen worden meegenomen in een complete wereld van fantasie en magie rondom Sinterklaas. Daarnaast kunnen kinderen aan diverse activiteiten deelnemen. Sinterklaas zit op zijn kantoor en ondanks dat hij het uiteraard heel erg druk heeft, neemt hij ruim de tijd voor kinderen die een bezoek brengen aan zijn kantoor. De grote verjaardagsshow moet natuurlijk worden gerepeteerd en daar kunnen kinderen alvast een klein stukje van zien want een gedeelte van deze show wordt in het naastgelegen theater van Beresteyn een aantal keren getest.

Als kinderen klaar zijn met hun bezoek aan het logeerhuis van Sinterklaas krijgen ze van de pieten nog een pepernotenspeurtocht mee die door het centrum gaat, waar ook de nodige pieten zullen rond lopen. Het huis van Sinterklaas is een theaterbeleving voor kinderen tot 10 jaar (onder begeleiding van tenminste 1 volwassene) en is voor iedereen gratis toegankelijk.

De openingstijden van het huis van Sinterklaas zijn vrijdag 29 november van 14:00 uur (opening) tot 17:00 uur en zaterdag 30 november van 11:00 tot 17:00 uur.

De organisatie van "het logeerhuis van Sinterklaas" is in handen van de Veendammer Sinterklaasorganisatie ZoSint.