Regio, Sinterklaas

Sinterklaasdisco JWG weer een succes



Sintdisco4.jpg
Foto`s: A&B Fotografie Aikelien Bisschop

Vrijdagavond 22 november werd er door de Stichting Jeugdwerkgroep Muntendam de jaarlijkse Sinterklaasdisco georganiseerd in het M.F.C. de Menterne te Muntendam. Nou dat was toch een gezellige bende! Ook dit jaar was de opkomst weer groot met zo`n 80 kinderen. Veel kinderen waren verkleed als Zwarte Piet maar er waren ook kinderen die anders verkleed gingen. Er werd zelfs een dino gespot. Er was weer volop Sinterklaasdiscomuziek die zoals altijd verzorgd werd door de eigen DJ`s van de JWG.

Sintdisco2.jpg

Voor een aantal kinderen was het spannend en hoewel ze heel benieuwd waren of de goede Sint en zijn gevolg zouden komen, vonden ze het ook wel eng. Maar ondanks dat gingen ze toch met hun vader of moeder mee naar binnen. Al vrij vlot na de opening van de disco arriveerden de Pieten. Sinterklaas was er dit keer niet bij want hij was erg moe van alle intochten van de afgelopen week, Sint is immers ook al op leeftijd. En er moest ook nog veel geregeld worden voor de intocht in Muntendam die de volgende ochtend op zaterdag zou plaats vinden.

Sintdisco3.jpg

Maar de kinderen waren ook erg blij dat de Pieten er waren en er werd flink met pepernoten rondgestrooid. Daarna werd er gesnoept, gerend, gehost en gedanst en ook de polonaise werd niet vergeten. Maar van dansen krijg je dorst en de kinderen werden verrast met een bekertje drinken. Na afloop kregen alle kinderen nog een zakje sinterklaasmuntjes mee van Piet en daarna konden de kinderen moe maar voldaan weer met hun ouders mee naar huis. Het was weer een geweldig mooie Pietendisco!