Nieuws, Sinterklaas

Sinterklaasintocht Wildervank met feest oergezellig



IMG_0465.JPG

Zaterdagmiddag heeft Sinterklaas ook een bezoek gebracht aan Wildervank. De oude baas was met de Pakjesboot 12 aan komen varen uit de richting van Bareveld. Naast de Sint, de Hoofdpiet en andere pieten op de pakjesboot voer ook Muziekvereniging Voorwaarts mee. Op de weg hebben pieten in diverse voertuigen meegereden. Sinterklaas zette voet aan wal aan de poststraat. Aan de Nijveenlaan stond zijn nieuwe schimmel Ozosnel reeds klaar voor het vervolg van de intocht door het dorp.

IMG_0393.JPG

Het heeft er nog even om gespand of Ozosnel wel deel mocht nemen aan de intocht in Wildervank. Bij de vergunningsaanvraag was door de Hoofdpiet per abuis het document Algemene Paarden Keuring niet aangeleverd, maar was het document een Algemene Periodieke Keuring (APK). En kon de burgemeester tot zijn grote spijt geen vergunning afgeven. Gelukkig werd het benodigde document toch nog tijdig overhandigd.

IMG_0532_2.jpg

De bonte stoet begaf zich op weg door de Nijveenlaan, Cohenstraat, Nolenstraat, en via de Woortmanslaan naar het podium bij het winkelcentrum. Alwaar Sinterklaas een warm welkom wachtte door voorzitter Grieto Visser van de Ondernemersvereniging Wildervank. Aan presentator Peter Prummel vertelde de Sint hoe hij ondanks technische problemen aan boord Wildervank heeft weten te bereiken.

IMG_0465.JPG

Terwijl de danspieten op het podium demonstraties gaven begaf de Sint zich met Hoofdpiet tussen de vele aanwezigen. Omstreeks 15.00 uur werd met de kinderen in de Paardentram en andere voertuigen koers gezet naar het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum om daar het kinderfeest voort te zetten. Ouders en grootouders gingen mee. De Danspieten kwamen daarbij ook mee. Er was frisdrank en er was lekkers. Dit jaar was er voor het eerst ook een spelmiddag bij tijdens dit oergezellige sinterklaasfeest.


Fotoalbum:
 
Fotoalbum: