Sport

Verslag Winkler Prins Indoorsoccer competitie



Vrijdag 8 november mocht Boeie Ruurd FC hun eerste wedstrijd spelen, aangezien ze vorige week vrij waren. Ze traden aan tegen FC Voetbal. De tribune was redelijk gevuld met ouders, opa’s/ oma’s en andere geïnteresseerden. Boeie Ruurd FC viel meteen op door hun mooie tenues (allen droegen ze een tenue van de Argentijnse club River Plate). “Alle spelers hebben zelfs het uittenue!”, aldus coach P. Van Kampen. Ondanks het feit dat Boeie Ruurd FC vaak probeerde de voetballende oplossing te zoeken, was het toch FC Voetbal dat op voorsprong kwam. K. Slor schoot 1-0 binnen. Vanaf dat moment zette FC Voetbal door en kwamen ze uiteindelijk op 4-0 na doelpunten van gebroeders Wierenga en I. Hoving. De wedstrijd verliep niet helemaal vlekkeloos voor FC Voetbal. Een speler van Boeie Ruurd FC stond in een duel per ongeluk op de hand van Keeper D. Huizinga waarna de keeper uitviel. Na een bezoekje aan het ziekenhuis bleek dat hij zijn vinger heeft gebroken. Beterschap gewenst voor hem en we hopen op een spoedig herstel.

De tweede wedstrijd van de middag ging tussen Pondje Cake FC en Blauw Wit. Laatstgenoemde team speelde ook zijn eerste wedstrijd. Onder leiding van coach W. Boekweg betraden ze de zaal. De jongens, een mix van leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, hadden er erg veel zin in. Tóch bleek al snel dat Pondje Cake FC een maatje te groot was. Pondje Cake FC, welke vorige week met 8-1 won, kon nu ook weer een overwinning binnen slepen. Het werd maar liefst 7-0. I. Zhou nam 3 doelpunten voor zijn rekening.

De laatste wedstrijd was toch wel de meest spannende van de middag. Deze ging tussen Snelle Jelle en Veendammers. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en kregen beiden ook veel kansen. Penalty’s aan beide kanten werden niet benut door een goed optreden van de keepers (beide keepers hebben vele mooie reddingen gemaakt). Naar verloop van tijd leek het erop dat Snelle Jelle er met de winst vandoor ging (door een hattrick van W. Van der Veen, die goed speelde), maar het was Y. Musse van Veendammers die in de laatste minuut de 3-3 maakte nadat E. Kaya al eerder in de wedstrijd twee keer scoorde. Al met al een spannende wedstrijd die toch wel een terechte uitslag kende.

Vrijdag 15 november zullen de eerste wedstrijden worden gespeeld in de competitie voor 14 t/m 16 jaar.