Sport

Oefenmeester Siert van der Meer van vv Bareveld,
gaat voor handhaving



IMG_5891.JPG

Tekst Jacob Kuiper

Bareveld deed in het thuisduel tegen Eenrum goede zaken door met 4-1 te winnen. Het eerste kwartier van de wedstrijd had Bareveld een optisch overwicht. Maar gaandeweg de wedstrijd schoot een Eenrum-speler rakelings over het doel van Bareveld. De 'toon was daarna blijkbaar gezet bij de thuisclub. Want Bas Weishaupt (voormalig Wildervank-speler) schoot voor Bareveld de 1-0 binnen. Eenrum werd op dat moment 'wakker' en in vrije positie schoot een Eenrum-speler rakelings over de deklat. Na 8 minuten spelen werd het bijna 1-1, maar de spits van Eenrum miste jammerlijk.

Na 11 minuten spelen werd het 2-0 voor de Barevelders. En de schutter was wederom Bas Weishaupt. Daarna kreeg Bareveld nog een aantal kansen om de score te verhogen maar de aanvallers van trainer Wijkhout blonken uit in het missen van kansen. Toch dacht Bareveld-speler Glen Mulder daar anders over en zette zijn ploeg op een comfortabele voorsprong van 3-0. Vier minuten later was het weer Mulder die bijna weer raak schoot. Maar hij had zijn 'afweersysteem' deze keer te nauwkeurig afgesteld en het leer 'kustte' de paal. In de 69ste minuut tekende Bareveld-speler Olcay Altundas voor het slotaccoord: 4-0.

Oefenmeester Siert van der Meer van vv Bareveld: "Ik vond dat we de eerste helft sowieso beter waren. We waren wat gevaarlijker, maar je weet nooit hoe een wedstrijd loopt. We hebben een hele jonge groep en we moeten er gewoon keihard voor vechten. Ik ben hartstikke blij met deze drie punten. De eerste 2 goals werden gescoord door Bas Weishaupt, Glen Mulder scoorde de derde goal en Aikan Altendas scoorde het laatste doelpunt. We zijn gewoon tevreden over het spel en we zaten er heel kort op. Ik ben blij dat we nu al zover zijn. We zijn nog te kort bezig om nog meer te willen".

Voordat oefenmeester Siert van der Meer bij vv Bareveld aan de 'deur klopte' onderwees hij ondermeer VVS, Mussel en Veelerveen. "Heb ik nog een ploeg vergeten? Meestal vergeet je nog een vereniging". De heer van der Meer is 39 jaar en vind zichzelf nog een 'broekie' in het trainersvak. "Ik hoop dat ik bij Bareveld handhaving kan bewerkstelligen. We gokken er gewoon op, dat elke punt wat we pakken is mee genomen. En we zorgen er voor dat we het redden. Dat we dit jaar weer in de vierde klasse blijven".

Van der Meer: "Straks is er nog de winterperiode en de nodige blessure's. We hebben al één schorsing te verwerken gehad. Het kan alle kanten nog op. We moeten er gewoon keihard voor werken want Bareveld is een kleine vereniging. We moeten er voor zorgen dat we zoveel mogelijk punten pakken. Daar begonnen we vandaag weer mee".