V&Z Veendam/Topbrands wint in Hoogeveen

De zaalvoetballers van V&Z Veendam/Topbrands kent een goed debuut in de 1e klasse B van district Noord. Na 3 wedstrijden heeft de ploeg 7 punten. Na overwinningen tegen zvv Borger 2 (9-4), Sv Bedum (10-4) en een gelijkspel bij PKC'83 2 (6-6). Moest de ploeg gisteren af reizen naar Hoogeveen om aan te treden tegen FC Tunas. Deze ploeg had nog maar 1 wedstrijd gespeeld tegen PKC'83 2. Deze wedstrijd werd met 8-3 gewonnen. V&Z Veendam wist dus dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden. En dat was vanaf de 1e minuut te zien. Want FC Tunas hield het speelveld zeer compact en loerden op de counter. En met succes want na 7 minuten was het raak voor de thuisploeg 1-0. Na deze snelle achterstand gingen de mannen uit Veendam een tandje bij zetten. Dit resulteerde in een 3-1 voorsprong bij rust. Doelpunten kwamen op naam van Joop Uuldriks, Jordy Brust en Harmen Hager.

In de 2e helft begon V&Z niet al te scherp maar dit werd niet afgestraft door de Hoogeveners. En kon de ploeg uit Veendam zich herpakken en vrij simpel uitlopen naar een 1-5 voorsprong door goals van opnieuw Jordy Brust en Roger Hovenkamp. In de slotfase ging FC Tunas alles op alles zetten en werd er een meevoetbalende keeper ingezet maar door een te lage baltempo waren ze 1x succesvol door de 2-5 achter doelman Tom van Dijk te schieten. Het slotakkoord was voor V&Z Veendam want Harmen Hager wist op aangeven van Junior Vos de wedstrijd op slot te gooien en een 2-6 overwinning mee terug te nemen naar Veendam. Door deze overwinning staat V&Z Veendam/Topbrands bovenaan in de 1e klasse B met 10 uit 4 wedstrijden net als Exstudiantes. Maar het doelsaldo van de Veendammers is beter. Volgende weel komt de nummer 2 op bezoek in het indoorcentrum van Veendam. De aftrap in de Sorghvliethal is 20.00 uur.