Nieuws, Sport

Z&PC Bubble houdt 43ste editie
Zechstein Internationaal Zwemtoernooi



 

Bubble.gif

Ruim 500 zwemmers en hun begeleiders zullen het eerste weekend van de herfstvakantie afreizen naar Veendam. Op 19 en 20 oktober zal er veel en hard gezwommen worden in zwembad Tropiqua. Het is alweer het 43ste Internationale Zwemtoernooi, sinds 2014 onder de naam Zechstein Zwemtoernooi.

De organisatie is in handen van een grotendeels nieuwe toernooicommissie, met Jurjen Jonker als nieuwe voorzitter aan het roer. "De commissie is op dit moment nog druk bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. We hebben er het volste vertrouwen in dat dit jaar het toernooi wederom een groot succes zal zijn, vooral ook dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers maken bij een dergelijk groot evenement echt het verschil".

Het internationaal zwemtoernooi van Z&PC Bubble geldt sinds 1975 als het grootste zwemtoernooi van Nederland.

Jaarlijks komen honderden zwemmers uit heel Nederland en Duitsland in de herfstvakantie naar Veendam om deel te nemen aan een toernooi welke uniek genoemd mag worden. Op het programma staan veel individuele series maar natuurlijk zullen de estafettes dit jaar ook niet ontbreken. Vooral tijdens estafettes komt het verenigingsgevoel volop tot leven. Het dak van de zwemarena gaat er dan bijna af. Het toernooi zal dit jaar worden geopend met estafettes om de stemming er vanaf het begin goed in te krijgen.

Al meerdere generaties en zwemmers die later de internationale top hebben bereikt hebben deelgenomen aan deze wedstrijd. Zo staan er nog altijd een aantal toernooirecords op naam van Ranomi Kromowidjojo. Topsport en gezelligheid gaan tijdens dit weekend hand en hand. Een overnachting en disco maken dit weekend compleet.

Als Z&PC Bubble zijn we blij dat het bedrijf Zechstein Minerals BV opnieuw haar naam heeft willen verbinden aan ons internationaal zwemtoernooi. Dit jaar zal het logo van dit bedrijf prijken op nieuwe shirts die gedragen worden door de vrijwilligers. Door de naam Zechstein aan ons toernooi te verbinden wil Zechstein de bekendheid van de wereldunieke bron in de regio Veendam vergroten. Het is daarbij logisch dat aansluiting wordt gezocht met een sportief evenement, gezien de toepassing van Zechsal bij sporters", laat Jurjen Jonker weten.