Nieuws, Sport

Opstapblokken en dressuurborden voor
aangepast paardrijden Veendam



PERS - Opstapblokken G-ruiters.JPG

  • Donatie Lions club Veendam​
  • G-ruiterdag in voorjaar 2020

Lions Club Veendam heeft met de overhandiging van drie opstapblokken en dressuurbordjes voor het aangepast paardrijden haar project afgerond ter ondersteuning van sporters met een beperking in de Parkstad.

Het afgelopen jaar doneerde de Lions Club voor ruim 10.000 euro aan kleding, faciliteiten en materialen aan de G-sporters van basketbalclub Aquila, Stichting De Brug (zwemmen), SV Veendam Atletiek en tenslotte dus manege Lipizza.

De opstapblokken maken het voor de G-ruiters van de Veendammer manege een stuk praktischer om een paard te bestijgen. Het staat stabiel en de blokken zijn voor iedereen goed te tillen. De dressuurbordjes zijn niet alleen voorzien van letters, maar ook van plaatjes waardoor het voor de ruiters en amazones een stuk eenvoudiger wordt in de rijbak het juiste parcours te volgen.

Komend voorjaar houdt de Lions Club Veendam in samenwerking met manege Lipizza nog een speciale dag voor G-ruiters. Deze dag is ook bedoeld voor mensen met een beperking, die tot nu toe niet eerder kennis maakten met de paardensport. De datum van dit evenement wordt binnenkort vastgesteld.