Nieuws, Sport

Tennisclub Veendam opent als eerste tennisclub van de provincie Groningen haar eigen padelbanen



B0EF35E9-94E1-4C32-8254-3AC4D4580C17.jpg

T.C. Veendam opent op zaterdag 5 oktober als eerste tennisclub van de provincie Groningen haar eigen padelbanen. Met deze primeur zal de tennisclub één van de snelst groeiende sporten ter wereld toevoegen aan het sportaanbod van Veendam en omstreken.

Padel
Padel is een mix tussen tennis en squash en is op dit moment de snel groeiende sport in Nederland en de rest van de wereld. De KNLTB ziet het aantal tennisverenigingen met padelbanen stijgen en verwacht binnen tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen met eigen padelbanen te zien in Nederland.

Padel in de provincie Groningen
Om op deze trend in te spelen hebben de aanwezige leden tijdens de Buitengewone Ledenvergadering ingestemd met het voorstel van het bestuur om twee padelbanen aan te leggen op het tennispark in Veendam. Dit voorstel kwam na een onderzoek van de club in 2018 naar de wenselijkheid en haalbaarheid van padel als extra sport binnen de tennisvereniging.

Naast de aanleg van banen waar leden gebruik van kunnen maken biedt de vereniging ook clinics, trainingen van eigen padeltrainer, toss-avonden en padeltoernooien aan als aanvulling op het reguliere aanbod.

Officiële opening
Zaterdag 5 oktober vindt vanaf 13:00 uur de officiële opening plaats van de padelbanen. Tijdens deze opening zijn er onder andere bekende (ex-)topsporters aanwezig die kennis zullen maken met de sport. Ook gaan professionele padelspelers de banen betreden en is er de mogelijkheid voor bezoekers om de nieuwe sport te spelen. Naast sportieve activiteiten staat DJ Peter Mans klaar voor de muzikale ondersteuning, worden bezoekers voorzien van een hapje en een drankje en is er een luchtkussen aanwezig voor de kinderen.

Om iedereen met de nieuwe sport in contact te kunnen laten komen heeft T.C. Veendam op de overige dagen ook speciale padeltoernooien voor jeugdspelers, omliggende sportclubs, sponsoren en verdere geïnteresseerden georganiseerd.