Sport

Recordaantal judoka’s naar Veendam voor IVJK



21949872_695140540696697_8082861974995006301_o.jpg

Het Internationaal Veendammer Judokampioenschap, dat zaterdag 21 september zijn twaalfde editie beleeft, tikt het aantal van 650 deelnemers aan. Het toernooi met judoka’s uit alle windstreken van Nederland, maar ook uit Duitsland en Denemarken, kreeg afgelopen weekend zelfs nog een aanmelding binnen van een team uit Engeland. Het hele Indoorcentrum aan het Jan Salwaplein moet nu worden gebruikt: de poulewedstrijden worden gespeeld in de Sorghvliethal en de finales zijn te zien op een aparte mat in de Parkstadhal.

Het toernooi is voor veel Nederlandse en buitenlandse judoka’s de start van het nieuwe wedstrijdseizoen. Door de strakke organisatie, prettige sfeer en sterke bezetting is het the place to be voor iedereen die zich na de zomervakantie weer met anderen wil meten op de judomat. Het grootste aantal judoka’s op het toernooi wordt geleverd door de organiserende Judoschool Veendam zelf: 62.

De Veendammer judoschool is wel naarstig op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De jarenlange ondersteuning door ICT-bedrijf Axians is gestopt. Er is nog geen ander bedrijf gevonden dat haar naam wil verbinden aan het toernooi. Desondanks groeit de club van hoofdtrainer Marcel Joling onverminderd door met inmiddels diverse afdelingen/locaties in de regio. Naast het toernooi in Veendam wordt nu ook het toernooi in 2e Exloërmond en, eind november, in Hoogezand-Sappemeer verzorgd door hetzelfde organisatiecomité.

Over enkele weken zet de judoschool de volgende grote stap in haar bestaan. Er kan dan gebruik gemaakt worden van de nagelnieuwe dojo (trainingsruimte) aan de Langeleegte. Op de dag voor het IVJK worden daar de nieuwe matten gelegd en is dan deze prachtige accommodatie nagenoeg klaar voor gebruik. Judoka’s en trainers staan te popelen om hun urenlange wekelijkse trainingsarbeid daar voort te zetten.