Nieuws, Summerfun

Present, PKN en Summerfun komen met Zomertas
voor kids voedselbank



_MG_7237.jpg

Summerfun is toe aan vernieuwing. “We doen al jaren veelal hetzelfde en daar raakt iedereen inmiddels een beetje op uitgekeken. Ook komen we dit jaar wat handen te kort, dus ga je op zoek naar alternatieven, zeker voor de groep kinderen die dat het hardst nodig hebben. Nadenkend over hoe het verder moet meld zich Stichting Present met een super idee. Een goed gevulde tas met van alles en nog wat voor kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank. En of de duvel er mee speelt, ook de PKN kerk belt en heeft hetzelfde idee. En zie daar, Summerfun weet wat te doen en brengt de partijen aan tafel en gezamenlijk komen zij met het project Zomertas. Een superleuk initiatief want in de zomermaanden zijn ook deze kinderen 6 weken vrij van school. En niet voor alle gezinnen is het weggelegd om dan op vakantie te gaan, of om dagjes uit te plannen. Ook het bestuur van de Voedselbank Veendam is enthousiast over het project en de samenwerking.

_MG_7222.jpg

Dit alles speelde eind mei. Inmiddels is het juli en hebben de drie organisaties gezamenlijk in zeer korte tijd heel veel gerealiseerd. Wel was er onvoldoende tijd om financiële middelen te regelen maar dankzij een aantal sponsors is het toch gelukt om voor de kinderen een goed gevulde Zomertas te maken. De inhoud kan van alles zijn, speelgoed, een spel, knuffel, knutselmateriaal, een boek, vrijkaartjes, kortingsbonnen en een aanbod van bestaande, gratis te bezoeken activiteiten. Er worden +/- 160 rugtassen gevuld voor 4 leeftijdscategorieën (0 t/m 17 jaar), dus de inhoud verschilt. De rugtasjes worden beschikbaar gesteld door PKN Nederland.

De drie organisaties stellen zelf ook een financiële bijdrage beschikbaar om de kosten te dekken.   

_MG_7237.jpg

Wat zit er dit jaar bv. in de verschillende tasjes; een vrijkaartje om een dagje te zwemmen in Zwemparadijs Tropiqua met na afloop een patatje in restaurant Tropiqua, speelgoed, spelletjes, knutselspullen, een ‘zwerfboek’ via Alida Boonstra, vrijkaartje voor de oudere jeugd om te klimmen bij Borgerswold Experience dankzij Sievert Uneken en een donatie van de NEDMAG.

_MG_7238.jpg

Vrijkaartje voor de jongere kinderen voor de speurtocht van De Waterjuffer. Snoep van groothandel De Boer / Schuur. Een gratis ijsje. Verder zit er in de Zomertas een overzicht van gratis te bezoeken activiteiten in de zomervakantie zoals het evenement die Summerfun samen met Zechstein Minerals gaat houden bij de Spelerij.  

_MG_7217.jpg

Het project wordt na de zomervakantie geëvalueerd maar iedereen is zo enthousiast dat er in 2020 weer een Zomertas wordt samengesteld. Organisaties en bedrijven die mee willen doen mogen zich alvast melden via summerfun@compaenveenam.nl of telefonisch 06-36515521.

Stichting Present, de PKN kerk en Summerfun zijn supertrots dat het gelukt is om in korte tijd de Zomertas te realiseren en danken iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen.