Overslaan en naar de inhoud gaan

Leerlingen van de Westerschool
als echte sterren onthaald [ video ]

Door Willem van der Werf op vrijdag, 21 juni, 2019 - 13:17

Schermopname (174).png

Na het laatste schooljaar op de Westerschool gaan de scholieren de overstap maken naar het voortgezet onderwijs. Het is inmiddels traditie dat leerlingen van groep 8 als afsluiting van het laatste schooljaar een heuse speelfilm maken. Minimaal een half jaar lang hebben ze zich er op en top voor ingezet. De film is gemaakt als blijvende herinnering.

Daar hoort natuurlijk een gala-avond bij waarop de film in première gaat voor de ouders. Als echte sterren werden ze in een witte limousine opgehaald naar Parkzicht, waar hun grootste fans al klaarstonden. Sandra’s Haarstudio had voor de mooiste galakapsels gezorgd. De deur van de limo ging open, en de meiden kwamen in mooie jurken en de jongens in strakke pakken in vol ornaat naar buiten. Door ouders, grootouders en andere familieleden onder luid gejuich verwelkomd.

Schermopname (179).png

De ouders hebben met volle teugen genoten van de rollen van de kinderen in de film. Waarin alle kinderen op hun eigen wijze hebben geschitterd.

Schermopname (185).png

Evelien van Buizen van de Westerschool vertelt dat er vooraf wel de nodige voorbereidingen zijn geweest. “Ze zijn er minimaal een half jaar naast het schoolwerk op en top mee bezig geweest. Ze hebben de plekken georganiseerd om te gaan filmen. Natuurlijk hebben de leerlingen bij het maken van de film ook hulp gehad. We hebben aan crowdfunding gedaan en sponsoren geworven.”

Schermopname (187).png

“Met de film zijn ze met het verhaal van nu bezig geweest. Dat is het milieu. De film sluit aan op een heel actueel thema met als titel 'Het Afval Mysterie'. Ze hebben daarmee een super iets neergezet.”