Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse artiesten in RTV1 studio
voor 'Die Deutsche Schlagerstunde'

Door Henk Drenth op donderdag, 30 mei, 2019 - 12:17

IMG_0134.jpg

Woensdag zijn in de RTV1 studio in Veendam opnames gemaakt voor het programma ‘Die Deutsche Schlagerstunde’. Anneke Uildriks presenteert het programma sinds jaar en dag. Tegenwoordig wordt zij bijgestaan door Dennis Manuel, een presentator van schlagerfestivals in Duitsland.

Dennis Manuel zoekt de ‘Sound des Monats’ uit die wekelijks een maand lang in het programma wordt gedraaid.

IMG_0107.jpg

Als gast was de schlagerzanger Anton Toni König meegekomen, waarin hij ook enkele nummers zingt. De uitzending met König zal in een latere aflevering zijn, waarin vijf van zijn nummers te gehore worden gebracht.

De studio-opnames van afgelopen woensdag zijn voor de aflevering van aanstaande zondag bedoeld. Het programma wordt tussen vijf en zes uur uitgezonden.

Manuel rijdt vanwege een lichamelijke beperking in een ‘Shoprider’, een overdekte scootmobiel dat op een smalle autootje lijkt. Daarop zijn reclameopdrukken aangebracht ter promotie van het RTV1 radioprogramma.

IMG_0092.jpg

Hij is ook bezig met de promotie van ‘Der Schlagerabend des Nordens’ dat op 12 oktober in Westerholt (Duitsland) plaats gaat vinden. Deze schlageravond is tevens een benefietconcert ten gunste voor kinderen met een beperking. De optredende artiesten zijn Anton König, Marion & Sabine, Justin Winter en Gaby Davids.

Binnenkort wordt Kathy Kelly van de Kelly Family bij Anneke in de studio verwacht. Ze was zelfs al 2 keer eerder in het programma van Anneke te gast. Anneke kan het eigenlijk nauwelijks bevatten deze zangeres weer bij haar in de studio te krijgen.

IMG_0115.jpg

De Kelly Family is een van oorsprong Amerikaans-Ierse popgroep. De familie verliet in 1966 de VS om voor een aantal jaren in Spanje te gaan wonen. Tegenwoordig wonen leden van de Kelly familie in verschillende Europese landen.

Kathy Kelly woont in Duitsland en heeft ook een solocarrière opgebouwd. Onlangs heeft ze haar eerste Duitse album uitgebracht. Hoewel haar album geen schlagers bevat heeft haar management Anneke Uildriks gevraagd of ze haar album wilde promoten, en of Kathy langs mocht komen.

IMG_0149.jpg

In de studio in Veendam is tevens een videoclip gemaakt van en voor de schlagerzanger Anton König als eigen promotiemateriaal op zijn Facebook en YouTube site.

Geheel los daarvan was de Veendammer Bertus Kor op initiatief van de makers ook voor video-opnames uitgenodigd, spelend op zijn accordeon. Hij voelde zich als een vis in het water thuis in het gezelschap, en speelde ook een Duits nummer.