Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitreiking Koninklijke onderscheiding Pim de Bruijne
Lintje van de Koning, compliment van mensen uit je omgeving

Door Henk Drenth op vrijdag, 10 mei, 2019 - 07:00

IMG_0042_2.jpg

Oud gedeputeerde Pim de Bruijne heeft donderdag uit handen van de burgemeester in de raadzaal van het gemeentehuis in Veendam een Koninklijke onderscheiding ontvangen. In verband met een verblijf in het buitenland heeft hij de onderscheiding niet tijdens de algemene gelegenheid op 26 april kunnen ontvangen.

De Bruijne was die dag persoonlijk gebeld door burgemeester Sipke Swierstra. De verassing was des te meer compleet toen De Bruijne hoorde van de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

IMG_0016.JPG

Pim de Bruijne was van 2008 tot en met 2011 gedeputeerde in de Provincie Groningen. Daarnaast heeft hij zich op verschillende manieren ingezet voor de maatschappij. Zo was hij onder andere directeur / bestuurder bij Woningcorporatie Stichting Volksbelang “Wonen en Welzijn”, voorzitter stichting Urgente Noden Groningen, voorzitter Raad van Toezicht Noorderpoort College, voorzitter Raad van Toezicht Zonnehuisgroep Noord en voorzitter van Stichting Pura Vida Blauwe Stad.

Momenteel  is hij voorzitter van de Stichting Oude Groninger Kerken. De Bruijne wordt omschreven als een topbestuurder met een brede blik en een sympathiek en betrokken persoon.

IMG_0051.jpg

Zijn goede vriend Max van den Berg, van 2007 tot 2016 Commissaris van de Koning, was ook bij de uitreiking aanwezig.

IMG_0036.JPG

In zijn toespraak naar de aanwezigen sprak Pim uit dat hij het niet zozeer verdiend heeft, maar gekregen heeft van iedereen om hem heen. Waar hij ook heel dankbaar voor is.

Pim de Bruijne: “Voor mij is de waarde van zo’n Koninklijke onderscheiding vooral dat het een compliment is van mensen uit je omgeving die het verzoek ervoor van harte hebben ondersteund. Het lintje komt van de Koning, maar het compliment komt van de mensen uit je omgeving. Daar wordt je natuurlijk wel heel blij van.”

IMG_0008.jpg

In dat verband zette hij speciaal zijn vrouw Liesbeth in het zonnetje. Zij had hem veel ruimte gegeven om de dingen in zijn maatschappelijke functies te doen. “Dat vindt ik een voorrecht. Zij heeft ook oprecht belangstelling voor wat ik doe en wat ik meemaak in mijn maatschappelijke functies. Zij heeft mij altijd van harte en oprecht ondersteund. Je hebt dan een enorm streepje voor op mensen die dat gewoon niet hebben. Omdat ze alleen zijn of omdat hun partner dat allemaal niet zo ziet.”

IMG_0022.JPG

De wijze waarop de gemeente Veendam als gastheer zoveel extra aandacht heeft besteed heeft Pim ook heel erg op prijs gesteld. Dat van zijn eigen gemeente en van de eigen burgemeester zo mee te mogen maken heeft ook goed gedaan.