Uitstekende prestaties Judoschool Veendam op
Nederlands kampioenschap -15 Leek

Door op maandag, 8 april, 2019 - 13:42

Sarah van Driel (3e) Elise Rustige (1e) Lieve Vanderheyden (2e)

Judoschool Veendam was goed vertegenwoordigd op het Nk-15 afgelopen zaterdag in Leek. Maar liefst 7 judoka’s plaatsten zich voor deze kampioenschappen. Met aanvallend judo werden de wedstrijden gespeeld.

Elise Rustige werd Nederlands kampioen in de gewichtsklasse -32 kilo, dit is een hele knappe prestatie voor deze nog jonge judoka. Lieve Vanderheyden pakte het zilver in de gewichtsklasse -63  is dus tweede van Nederland geworden in deze gewichtsklasse. Sarah van Driel pakte heel knap de bronzen medaile in de gewichtsklasse -57 kilo en is dus hiermee derde van Nederland geworden. Ralph Kremer deed het super goed deze dag en verloor helaas het strijd om de derde plek en moest genoegen nemen met een vijfde plaats in de gewichtsklasse  -50 kilo.

Verder deden Justin Booij, Matthijs Vos en Leon Fransens ook mee aan het NK en wisten wedstrijden te winnen maar helaas niet voldoende voor een podiumprijs.