Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie Fotografieclub Beyond Basics bij Hunze en Aa’s

Door Henk Drenth op zaterdag, 30 maart, 2019 - 16:00

IMG_0094.jpg

In het waterschapsgebouw van Hunze en Aa’s heeft de Fotografieclub Beyond Basics een expositie met 34 werken ingericht. Het thema van de expositie is heel toepasselijk water. Dit thema is heel divers in beeld gebracht. Zoals van water in de vorm van dauwdruppels in alle vroegte op een spinnenweb. Een van de clubleden (Gert) heeft een oude analoge camera in het water laten zakken voor een bijzonder effect. De lens was er wel afgehaald. Veel foto’s zijn in de provincie gemaakt, maar ook in Zeeland en verder weg in IJsland (watervallen).

Fotografieclub Beyond Basics is een club met 10 enthousiaste fotografen die tweewekelijks bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen, en technieken en foto’s te bespreken. De club bestaat sinds augustus 2018.

Vanuit een andere fotoclub (De Spoorzoekers) hadden Carola, Andrea en Margriet de stap gezet voor het oprichten van een nieuwe fotoclub. En werd samen met oud-leden Mariël en Gert Beyond Basics opgestart.

“Bij Beyond Basics gaan we verder dan de basisbeginselen van het fotograferen”, legt Carola uit. “We leggen samen de lat wat hoger.”

“Elke twee weken en elke maand hebben we een leuke foto-opdracht en gaan we er regelmatig op uit om tijdens fotografie-uitjes met elkaar te fotograferen, grenzen te verleggen, van elkaar te leren en gewoon een leuke dag te hebben. Ook zullen we regelmatig gaan exposeren met onze foto’s.”

De clubavonden vinden tweewekelijks plaats op de donderdagavond in Zorgcentrum De Breehorn te Veendam.

De expositie is vanaf 29 maart tot en met 7 juni te bezichtigen in het gebouw van Hunze en Aa’s. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.