Overslaan en naar de inhoud gaan

3e en vernieuwde editie Lutje Passion in Veendam

Door op donderdag, 21 maart, 2019 - 23:25

 

_DSC9223.jpg

Op donderdag 18 april wordt op NPO 1 live vanuit Dordrecht The Passion uitgezonden. Veendammers krijgen ook dit jaar weer de unieke mogelijkheid om The Passion op een persoonlijke manier te beleven.

Vanaf 18.30 uur wordt er verzameld op het Museumplein in het centrum van Veendam. Vanaf daar zal een grote processie starten met een groot wit kruis door het centrum van Veendam. Vernieuwend dit jaar aan Lutje Passion is dat de deelnemers tijdens de route worden meegenomen in het verhaal van de lijdensweg van Christus. "Ondanks dat we weer een processie gaan doen zal de beleving dit jaar weer heel anders zijn dan de vorige edities", aldus Maikel-Owen van Deest, organisator van Lutje Passion in Veendam. “Er zullen langs de route op verschillende plekken verbeeldingen zijn en zo willen we een extra dimensie geven aan deze editie.”

Na de processie zal er niet live The Passion gekeken gaan worden zoals andere jaren. “Veel mensen kijken dit graag in huiselijke kring en dat willen we graag ondersteunen.”

De processie start om 19:00 uur. Meedoen aan dit evenement is gratis en kan zonder opgave.

Wilt u tijdens de route het kruis dragen dan graag een bericht via www.thepassioninveendam.nl.

The Passion is een passiespel over de laatste uren van Jezus leven en Zijn opstanding uit de dood. "Iedereen kan echt aansluiten en meedoen" aldus Van Deest.