SV Clias rhönrad levert de kampioenen

Door Gert Jan Kruizinga op donderdag, 21 maart, 2019 - 07:00

Johan Wolff foto 1 _resize.JPG
Foto Johan Wolff

De rhönradturn(st)ers van SV Clias hebben afgelopen zaterdag op de Districts Kampioenschappen in Wageningen goede zaken gedaan. De Wildervankse vereniging reisde met 9 sporters af naar Wageningen. ’s Ochtends begon Clias met 6 sporters in de eerste wedstrijdronde. Yshana behaalde met een mooie 8,7 op het onderdeel spiralen een 6 e plaats. Ilse wist op niveau 8 te stralen en kreeg de gouden medaille omgehangen. Amy behaalde een prachtige zilveren medaille in niveau 7. Op dit niveau turnden ook Feline en Robin, beiden wisten in hun eigen leeftijdscategorie de eerste plaats te behalen. Wouter liet op niveau 6 de concurrentie ver achter zich en met ruim 8 punten voorsprong wist hij zijn plek op het hoogste podium te bemachtigen.

Johan Wolff foto 2_resize.JPG

In de tweede ronde was het aan Lotte en Roel op niveau 4. Deze trainingsmaatjes streden dan wel tegen elkaar voor het kampioenschap maar steunden elkaar vooral en het doel van de dag was dan ook om beiden de NK-eis te behalen. Beginnend met het onderdeel sprong wisten beiden een goed begin te maken en een ruime voorsprong op de concurrentie te nemen. Na twee beheerste rechtuit-oefeningen was het tijd voor het spiralen. Dit onderdeel bleek bij de eerste plaatsingswedstrijd in januari nog de grootste uitdaging maar al het harde werk en extra training bleek het waard. Met een ruime verbetering behaalden beiden de NK-eis en het podium. Roel met het zilver en Lotte met het goud.

Gert Jan Kruizinga - Foto 1_resize.JPG
Foto Gert Jan Kruizinga

In de laatste ronde was Jolanda in niveau 5 aan de beurt. Na 10 jaar gestopt geweest te zijn, heeft de trainster van de dinsdaggroep in de selectie hard getraind voor haar rentree. De fysieke tegenslagen van de laatste tijd hebben haar en haar coach Sjoerd genoodzaakt een paar last-minute aanpassingen te maken maar ze heeft boven zichzelf uit weten te stijgen. Ze heeft zichzelf tot het uiterste gepusht en mocht aan het eind de gouden medaille in ontvangst nemen.