Overslaan en naar de inhoud gaan

Operette De Piraten van Penzance
De hoofdrolspelers

Door op zondag, 3 maart, 2019 - 22:00

OVW Mabel En Frederic.jpg
Foto: OVW/Heinz Gunther

De Operettevereniging Veendam-Wildervank, kortweg OVW, is druk bezig met de voorbereidingen op het spektakel De Piraten van Penzance dat volgende maand wordt uitgevoerd. Deze keer aandacht voor de hoofdrolspelers.

Natuurlijk is de piratenkapitein (Annechienus Pot) de man die zijn manschappen aanstuurt. Ze volgen hem zonder tegenwerpingen. De jonge Frederic is het vechten echter beu. Frederic gespeeld door de 17-jarige Bart Winsingh, gaat hiermee tegen het bewind in. Hij staat op het punt volwassen te worden en wil als hij dat eenmaal is weg bij de piraten. Gekker nog: hij wil bij de politie om de piraten te bestrijden. Zijn oudere “vriendin” wil met hem mee, maar Frederic vindt dat Rose (Alma Bakker) bij de piraten moet blijven. Hij twijfelt nog wel, maar als hij door heeft dat er nog andere vrouwen op de wereld zijn dan Rose, heeft hij het helemaal met haar gehad: “Jij misbruikte mijn vertrouwen, mijn onnozelheid!” Hij komt namelijk in aanraking met de dochters van de generaal (Merel van Helten, Thea Raveling, Jeanet Kingma) onder aanvoering van de ondernemende Mabel, gespeeld door Nomi de Ridder. En hij valt als een blok voor Mabel. En lijkt met haar te gaan trouwen. De piraten zijn ook niet bij de pakken neer gaan zitten. De kapitein en Samuel (Teijo Doornkamp) weten, mede door een slinks voorstel van zijn oude liefde Rose, hem er van te overtuigen dat hij “uit principe” bij de piraten moet blijven. Hoe? Komt dat zien op de uitvoeringen! Dat de generaal oorzaak is van een piratenaanval op zijn kasteel zal niemand verwonderen. Een politiekorps onder leiding van de brigadier (Cobus Oosting) zal de generaal beschermen, maar de politie is hier niet bepaald je beste kameraad! Ook de dochters van de generaal  en alle vrouwen van Penzance helpen mee. De strijd wordt door de piraten gewonnen. Dan komt de nanny (Kitty van Zanten) ten tonele. En dat maakt alles anders.

De rollen worden bezet door uitstekende zangers en spelers (m/v). Van de talentvolle Bart Winsingh via Nomi de Ridder, Alma Bakker, Annechienus Pot, Ed Spanjerberg, Teijo Doornkamp, Kitty van Zanten, Thea Raveling, Jeanet Kingma, Merel van Helten, Joop Jansen, Jurrie Weijer en Jelger Rijkens naar de oude rot in het vak Cobus Oosting. Het koor o.l.v. Erik Kammenga en Jan Houwing komt tot een hoog niveau. Eigenlijk kunt u deze uitvoering niet missen. Nog twee weken en het gaat los!

De uitvoeringen van het OVW Muziektheater zijn op 15, 16 en 17 maart in vanBeresteyn te Veendam. Op 23 maart wordt ook de Klinker in Winschoten bezocht. Graag houden we u op de hoogte van de voorbereidingen.