Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke aftrap in Bibliotheek Veendam
Nedmag sponsor vernieuwde speelotheek Bibliotheek

Door Eindredactie op woensdag, 27 februari, 2019 - 19:51

_MG_6068.jpg

Woensdagmiddag was de feestelijke opening van de vernieuwde speelotheek in de Bibliotheek in Veendam. Alian Spelde, regiomanager Biblionet Groningen, en Bert Jan Bruning, algemeen directeur Nedmag. Bruning mocht de sleutel met een robot naar de uitleenkast rijden. Dankzij het Nedmag Omgevingsfonds kunnen kinderen vanaf vandaag speelgoed lenen die hun creatieve, technische en ondernemende vaardigheden stimuleert.

_MG_6073.jpg

In Bibliotheek Veendam hoeft niets, maar mag heel veel! Je beleeft, ervaart en wordt uitgedaagd om vooral veel zelf te doen en uit te proberen. Tijdens wekelijkse kindermiddagen kunnen kinderen en hun ouders de nieuwste snufjes ontdekken op het gebied van elektronica, software, 3D-printers en robots. Hiermee oefenen kinderen hun creatieve, technische en ondernemende vaardigheden. Het was een grote wens van de Bibliotheek om deze materialen ook beschikbaar te stellen voor thuisgebruik. Dankzij het Nedmag Omgevingsfonds kunnen kinderen vanaf 27 februari speelgoed lenen waarmee ze thuis verder kunnen experimenteren.

_MG_6092.jpg

In Bibliotheek Veendam kunnen bibliotheekleden gratis speelgoed en spellen lenen. De zogenoemde speelotheek is nu uitgebreid met materialen gericht op het stimuleren van 21-eeuwse vaardigheden. De vernieuwde collectie bestaat o.a. uit robots (Dash, BeeBot), programmeerbare LEGO, Duplo STEAM Park, klooikoffers, elektronische modules (LittleBits), knikkerbanen (GraviTrax), gereedschap voor karton (MakeDo), gamedesign (Bloxels), verhalendobbelstenen, Knex en verschillende spellen.