Overslaan en naar de inhoud gaan

Buurthuis 't Spoordok Veendam blijft open

Door op vrijdag, 25 januari, 2019 - 16:38


Door Peter Panneman

Laatste Update; 18.38 uur;

Na gesprek vrijdagmiddag tussen het bestuur van het buurthuis en ambtenaren van de gemeente Veendam blijft het buurthuis open, op voorwaarde dat leden van Brotherhood er niet meer mogen komen. Het buurthuis kwam vorige week in opspraak toen de gemeente Veendam in overweging nam het buurthuis per 1 februari te sluiten. Dit nadat er signalen binnen waren gekomen dat er activiteiten zouden plaats vinden die niet passen bij het doel van een buurthuis.

De gemeente Veendam laat via een woordvoerder weten volgende week met een reactie te zullen komen. Dan zal burgemeester Sipke Swierstra mogelijk een besluit hebben genomen over het recht van opstal. De gemeente Veendam ontdekte namelijk dat het buurthuis sinds 2016 geen geldig recht van opstal meer heeft. Het bestuur heeft een positief gevoel aan het gesprek over gehouden. En lieten in een reactie weten zich aan de regels te houden.

Heide Wiegman laat als voorzitter van de buurvereniging ons in een reactie weten dat er geen feesten meer zullen worden gehouden, en dat de leden van Brotherhood gewoon welkom zijn, mits ze maar geen hesje dragen.

Een woordvoerder van vriendenclub Brotherhood laat weten dat ze blij zijn dat het buurthuis open mag blijven en wij laten ons daar niet zien. Wel onderzoekt de vriendenclub nog of ze juridische stappen gaan ondernemen tegen de gemeente Veendam, omdat ze worden vergeleken met een motorclub.